ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται για πρακτική εφαρμογή της οδηγίας της ΚΤΚ, καταγγέλλει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

11:40 - 24.03.2020

Την ανησυχία δανειοληπτών ότι οι τράπεζες δεν απαντούν στα τηλέφωνα και γενικά δεν ανταποκρίνονται για πρακτική εφαρμογή της οδηγίας (σύσταση) της Κεντρικής Τράπεζας, εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ)

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό το ότι οι τράπεζες συμπεριφέρονται με τον πιο πάνω τρόπο αγνοώντας τις οδηγίες του Διοικητή της Κεντρικής», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, επικαλούμενος «καταγγελίες πολλών δανειοληπτών» που καθημερινά δέχεται από την Δευτέρα 16/3/2020 που εκδόθηκε η οδηγία της ΚΤΚ.
 
Ο Σύνδεσμος καλεί Κυβέρνηση και κόμματα, να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε οι τράπεζες να συνετιστούν υποχρεωτικά, όπως αναφέρει.
 
«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι απηυδισμένος και εξαγριωμένος με την στάση αυτή των τραπεζών», προσθέτει.
 
Τέλος, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δύσκολη» και προσθέτει πως «τα δεδομένα είναι μπροστά μας, οι περισσότεροι Κύπριοι έμειναν χωρίς εισοδήματα και άλλοι με μειωμένα εισοδήματα».