ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σύνδεσμος Τραπεζών: Πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα η συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω κορωνοϊού

12:07 - 12.03.2020

Πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, χαρακτηρίζει τη συγκυρία, που διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

«Η σημερινή συγκυρία όπως διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού αποτελεί ακόμη μια πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, σε μια περίοδο που τα πράγματα στη χώρα μας βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης μετά την οικονομική κρίση του 2013»,  αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλης Καμμά.
 
Σημείωσε ότι όπως και σε άλλες περιόδους κρίσεων ή έστω οικονομικών αναταράξεων οι τράπεζες αλληλεπιδρούν με την οικονομία, έχοντας σχέση συγκοινωνούντων δοχείων.
 
«Αυτό που απαιτείται τόσο από τον καθένα μας ως άτομο, όσο και τις επιχειρήσεις, την πολιτεία και οργανωμένους φορείς είναι ψυχραιμία, κατανόηση και ενδελεχής μελέτη των υπό διαμόρφωση δεδομένων προκειμένου να χειριστούμε τη σημερινή πρόκληση με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις», ανέφερε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι τράπεζες είναι αυτές τις μέρες σε διαρκή επικοινωνία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου σε σχέση με τις εξελίξεις όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνουν οι τράπεζες για τη συνέχεια των εργασιών του, τις επιπτώσεις στην οικονομία, όπως και όσον αφορά την καθαριότητα και της υγιεινής των καταστημάτων.