ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι τράπεζες επικεντρώνονται στους πλειστηριασμούς, δηλώνει ο Κώστας Μελάς

11:35 - 18.12.2019

Οι τράπεζες εξακολουθούν να επιμένουν να μην ασχολούνται με το θέμα των σωστών αναδιαρθρώσεων και επικεντρώνονται μόνο στους πλειστηριασμούς για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), κληθείς να σχολιάσει την έναρξη αύριο των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο κ. Μελάς είπε ότι «μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι Τράπεζες προωθούν πλειστηριασμούς ανεξάρτητα από τον τρόπο και τη διαδικασία που γίνονται, παρά τα πενιχρά αποτελέσματα που είχαν μέχρι σήμερα, μόλις το 3%» και πρόσθεσε πως το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί.
 
"Αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα οπότε θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που διενεργούμε", υπογράμμισε ο κ. Μελάς.
 
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ τόνισε ότι «οι επανειλημμένες οδηγίες και πιεστικές προτροπές του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι ακριβώς οι τράπεζες να ασχολούνται σοβαρά με το θέμα των σωστών αναδιαρθρώσεων χρησιμοποιώντας τις σχετικές Οδηγίες και τον Κώδικα».
 
«Ευχόμαστε να επικρατήσουν πιο σώφρονες πολιτικές από μέρους των τραπεζών έστω και την υστάτη», κατέληξε.