ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δ. Φιλιππίδης: «Η Altamira τους πρώτους 11 μήνες πώλησε πέραν των €90 εκατ.»

18:09 - 03.12.2018

Ο πρώην Διευθυντής Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της ΣΚΤ κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δημοσιεύματα τα οποία χαρακτήρισε ως λιβελλογραφήματα και συκοφαντικά.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 3/12, ο Δημήτρης Φιλιππίδης, πρώην Διευθυντής Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της ΣΚΤ.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του ο κ. Φιλιππίδης παράθεσε στην Επιτροπή στοιχεία τα οποία αφορούσαν την εργασιακή του εμπειρία σε συμβουλευτικές και άλλες θέσεις σε Κύπρο και Λονδίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιλογή του στη θέση του Διευθυντή Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της Συνεργατικής το 2016 για στήσιμο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων.

Σε συνέχεια τον Γενάρη του 2018 μεταφέρθηκε στην Αltamira, όπου ηγείται της μονάδας διαχείρισης ακινήτων.

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, η Altamira τους πρώτους 11 μήνες είχε καταφέρει πωλήσεις πέραν των 90 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις περίπου 400 ακινήτων, ενώ αναμένεται όπως η χρονιά να κλείσει με ολοκληρωμένες πωλήσεις μεταξύ 110 και 120 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως την επόμενη χρονιά οι στόχοι θα είναι ιδιαιτέρα αυξημένοι.

Ερωτηθείς για δραστηριότητες του ιδίου ή και συγγενικών του προσώπων που αναφέρονταν δημοσιεύματα στον Τύπο, ο κ. Φιλιππίδης απάντησε πως πρόκειται για λιβελλογραφήματα και συκοφαντίες, για το οποία μάλιστα παρέδωσε στοιχεία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής με τα οποία αποδείκνυε τα περί ψευδών δημοσιευμάτων.

Τώρα, όσον αφορά το ζήτημα με την Delfi Partners, ο κ. Φιλιππίδης εξήγησε πως η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ήδη υφιστάμενος συνεργάτης της Τράπεζας πριν πάει ο ίδιος στην διεύθυνση. Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν συνεργάτης με πολλές τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία μάλιστα υπήρξε σύμβουλος σε μεγάλες συναλλαγές πώλησης χαρτοφυλακίων ακινήτων που έγιναν σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην όλη διαδικασία επιλογής της όταν τον Αύγουστο του 2017 δόθηκε εντολή για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων.