ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Eurobank που αλλάζει το μέλλον των κυπριακών εταιρείων

12:18 - 09.11.2018

Ευκαιρία σε κυπριακές εταιρείες να «ανθίσουν» και να αναπτυχθούν δίνει η διαδικτυακή πλατφόρμα Trade Club Alliance.

Toυ Μιχάλη Μενελάου

Κατά την 3η Γενική Συνέλευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διασύνδεσης επιχειρήσεων Trade Club Alliance (TCA), που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Eurobank, η οποία είναι και η αποκλειστική εκπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο, αναλύθηκε το πως μπορούν να ενταχθούν σε αυτή οι επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τις κυπριακές εταιρείες, οι οποίες είναι ήδη μέλη της πλατφόρμας, αναφέρθηκε πως ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στις 100 – 150, ενώ στόχος της πλατφόρμας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε πως οι πλείστες εταιρείες είναι οι καλοί και αξιόπιστοι πελάτες των τραπεζών, ενώ και μη – πελάτες μπορούν να ενταχθούν σε αυτή.

Για να ενταχθεί μια επιχείρηση στην πλατφόρμα πρέπει να πληροί τρία κριτήρια. Να ανταπεξέλθει στα compliance checks, κάτι που ισχύει για τους μη πελάτες των τραπεζών, καθώς οι υφιστάμενοι πελάτες έχουν ήδη ανταπεξέλθει, να αξιολογηθεί η πιστοληπτική ικανότητα τους και ασχολούνται ή να θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το διεθνές εμπόριο.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα, στην ουσία έχει δημιουργήσει μια κοινή δεξαμενή επιχειρήσεων, προσφέροντας επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης, σε όλες τις κατηγορίες του εμπορίου, ενώ το 2019 προγραμματίζεται η επέκταση και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, στους τομείς του τουρισμού και τεχνολογίες τεχνολογίας.

Το TCA χρησιμοποιεί ένα ειδικό αλγόριθμο που κάνει τις διασυνδέσεις των συμμετεχόντων εταιρειών, ενώ με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες για τη σύζευξη εταιρειών παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας, η οποία θεωρείται πιο σύνθετη.

Όσον αφορά τα κόστη της πλατφόρμας, τα επωμίζονται οι τράπεζες και προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις. Κύριο μέλημα των τραπεζών είναι να ισχυροποιηθούν οι επιχειρήσεις κάτι που θα ισχυροποιήσει και τις ίδιες στο μέλλον.