ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πυροβολεί Χ. Γεωργιάδη το ΑΚΕΛ: «Αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα και άλλα υποκαταστήματα της Συνεργατικής»

10:59 - 09.11.2018

"Η κυβέρνηση γράφει του πολίτες της υπαίθρου στα παλαιότερα των υποδημάτων της", αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση Τύπου του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η δήλωση του Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών Χάρη Πολυκάρπου για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων μετά τη συμφωνία ΣΚΤ – Ελληνικής: 

«Η κυβέρνηση γράφει τους πολίτες της υπαίθρου στα παλαιότερα των υποδημάτων της
 
Από τον Υπουργό Οικονομικών ζητήσαμε να προβληματιστεί και να μελετήσει τρόπους και πολιτικές για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Συνεργατικής και η απάντηση του ήταν «αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα και άλλα υποκαταστήματα».

Αυτή η απάντηση είναι άκρως αποκαλυπτική για τις προτεραιότητες και τις πολιτικές της Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού. Αν ήταν να λύσει τα προβλήματα των τραπεζών θα έτρεχε με ταχύτητα φωτός.

Επειδή έχει να κάνει με προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες της υπαίθρου και απομακρυσμένων περιοχών δεν ασχολείται, δεν τη νοιάζει και τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Η Κυβέρνηση έκανε μια κάκιστη συμφωνία για να δώσει άρον άρον τον Συνεργατισμό στην Ελληνική με κρατική επιδότηση. Γι’ αυτό οφείλει να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Αντί τούτου παραπλανεί, προσπαθώντας να μετατοπίσει το θέμα αλλού, για να καλύψει τη γύμνια της και για να αποφύγει την αντιμετώπιση των προβλημάτων.»