ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πώς η Eurobank αντιμετώπισε την οικονομική κρίση – Οι νέες επενδύσεις

13:40 - 08.11.2018

Τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την οικονομική κρίση - και πώς κατάφερε να τις υπερπηδήσει - όπως επίσης και τις επόμενες κινήσεις της Eurobank, ανέλυσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε σε Κύπριους δημοσιογράφους το ΔΣ της Τράπεζας το βράδυ της Τρίτης 06/11 ανέφερε πως οι οποίες δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν από αποφάσεις τις οποίες κλήθηκαν να λάβουν κατά την έναρξη της κρίσεως.

Αποφάσεις που αφορούσαν μείωση των υποκαταστημάτων, του προσωπικού, όπως και πώληση μεριδίου αγοράς που κατείχαν σε χώρες στις οποίες ήταν οικονομικά ασύμφορο, να το κρατήσουν.

Με τις πιο πάνω αποφάσεις κατάφεραν όχι μόνο να παραμείνουν "ζωντανοί" αλλά και να εξέλθουν μιας κρίσιμης στιγμής με το Διοικητικό Συμβούλιο να προϊδεάζει για τα επόμενα βήματα.

Όπως λέχθηκε η ρευστότητα και κερδοφορία της Τράπεζας είναι σημαντικότερη από τον "διατυμπανισμό" του αριθμού υποκαταστημάτων.

Πέραν τούτου η Eurobank, ετοιμάζεται για "δυναμική" επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αλλά και των καινούργιων πελατών.