ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στον αέρα οι περιουσίες των Συνεργατικών στα κατεχόμενα

08:08 - 12.07.2018

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι περιουσίες των Συνεργατικών που βρίσκονταν και δραστηριοποιούνταν στις κατεχόμενες περιοχές πριν την εισβολή περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας.

 

Απορίες για το τι θα απογίνουν ή τι απέγιναν οι ακίνητες περιουσίες στα κατεχόμενα 206 Συνεργατικών Ιδρυμάτων που δεν επαναδραστηριοποιήθηκαν μετά την τουρκική εισβολή, γεννήθηκαν μετά από  ερωτήσεις της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων κα. Σκεύης Κουκουμά προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Βάσος Βάσου και δημοσιεύεται στον «Φιλελεύθερο» της Πέμπτης 12/7, η κα. Κουκουμά διερωτάται αν υπήρξε πρόνοια για τις περιουσίες των Συνεργατικών Ιδρυμάτων που κατέχουν στα κατεχόμενα και τι θα γίνει με αυτές μετά την πώληση του Συνεργατισμού στην Ελληνική.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, το όλο ζήτημα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στην Επιτροπή την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, λόγω του ζητήματος του Συνεργατισμού η συνεδρία αναβλήθηκε, έτσι η κα. Κουκουμά όπως ενημερώνει θα αποστείλει επιστολή εκ μέρους και άλλων βουλευτών προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας εξηγήσεις για το όλο θέμα.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν 206 Συνεργατικά Ιδρύματα τα οποία δεν επαναδραστηριοποιήθηκαν μετά την εισβολή, ενώ παράλληλα άλλα 9 που δραστηριοποιήθηκαν κατέχουν 148 ακίνητα στις κατεχόμενες περιοχές.