ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετά την αγορά ΜΕΔ από την Ελληνική Τράπεζα η B2Holding θέλει και άλλες αγορές δανείων

16:00 - 03.01.2018

Θέλει να καταστεί ενεργός παίκτης στην κυπριακή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλώνει η B2Holding μετά την εξαγορά πακέτου ΜΕΔ από την Ελληνική Τράπεζα.

Την πρόθεση της να καταστεί ένας ενεργός παίκτης στην κυπριακή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), δείχνει η B2Holding μέσω της συμφωνίας αγοράς πακέτου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων από την Ελληνική Τράπεζα.

Την Τρίτη (2/12) η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης πακέτου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) ονομαστικής αξίας €145 εκατομμυρίων στην επενδυτική εταιρεία Β2Kapital Cyprus Ltd, θυγατρική της νορβηγικής B2Holding ASA.

«Μέσω της συμφωνίας, η B2Holding έχει ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως ενός ηγετικού πανευρωπαϊκού αγοραστή δανείων. Μέσω της έναρξης εργασιών στην Κύπρο, η B2Holding επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να καταστεί ενεργός παίκτης στην κυπριακή αγορά ΜΕΔ,», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητρική B2Holding.

Όπως ανακοινώθηκε χθες η συναλλαγή αφορά 1.158 δανειολήπτες και 1.977 δάνεια ονομαστικής αξίας €145 εκατ.

Η B2Holding είναι μια εταιρεία παροχής λύσεων διαχείρισης χρέους σε τράπεζες και άλλους θεσμικούς επενδυτές. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2011 και ήδη δραστηριοποιείται σε 20 ευρωπαϊκές χώρες και διαθέτει γραφεία σε άλλες τρεις χώρες εκτός ΕΕ. Η στρατηγική της εταιρείας προνοεί την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της κυρίως στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Από ΚΥΠΕ