ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμφωνία ETYK – CDB BANK

06:03 - 16.06.2017

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΤΥΚ η συμφωνία μεταξύ της συντεχνίας και της CDB BANK για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της Οργάνωσης και της Τράπεζας για τα έτη 2017 - 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, «με τη συμφωνία αυτή, παρά τις αντίθετες επιδιώξεις της εργοδοσίας, δεν αλλοιώνονται  οι κλίμακες μισθοδοσίας και οι ετήσιες προσαυξήσεις».

 Με τη νέα συμφωνία, προστίθεται, οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι "ευεργετούνται" σημαντικά, αφού πέραν της ετήσιας προσαύξησης, θα επωφεληθούν σημαντικής αύξησης πάνω στο βασικό τους μισθό, και σε αρκετές περιπτώσεις η συνολική αύξηση που θα επωφεληθούν κατά την επόμενη διετία θα ισοδυναμεί με τέσσερις ή και πέντε προσαυξήσεις.
 
Επιπρόσθετα, με τη νέα Συμφωνία βελτιώνονται οι όροι παραχώρησης των στεγαστικών δανείων, με το ανώτατο ποσό να αυξάνεται σημαντικά από τις €85,000 στις €130,000. Επίσης, πολύ ουσιαστική είναι, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, και η πρόνοια της σύμβασης για ενίσχυση του Ταμείου Υγείας καθώς και η βελτίωση της άδειας τοκετού, ενώ η εργοδοτική εισφορά στο Ταμείο Προνοίας, καθορίστηκε στο ικανοποιητικό 9%.
 
Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «μεγάλη επιτυχία για το συνδικαλιστικό κίνημα», γιατί, όπως αναφέρει, η συμφωνία επιτεύχθηκε μέσα σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, πετυχαίνοντας πλήρως τον αρχικό στόχο για μια ισοζυγισμένη συμφωνία και διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Από ΚΥΠΕ