ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο Χούρικαν, αν και μίλησε για αποτυχία στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

09:37 - 05.04.2016

Την ικανοποίησή του για την συμφωνία της Τράπεζας Κύπρου να πωλήσει την Kermia Hotels Ltd και παρακείμενη γη (Aesara Investment Ltd), εξέφρασε ο Τζον Χούρικαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τραπεζικού οργανισμού κλήθηκε να μιλήσει γι΄ αυτή την εξέλιξη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την Πορεία Χριστοδούλας.

Πιο συγκεκριμένα την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την Τράπεζα Κύπρου.

Αισιόδοξος
Πάντως, γενικά έδειξε ικανοποιημένος με την πορεία της κυπριακής οικονομίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι η κυβέρνηση πράττει τα δέοντα για ανάκαμψη.
Ευχήθηκε, επίσης, όπως οι νέοι βουλευτές να είναι καλύτερα καταρτισμένοι οικονομικά.

Χρηματιστήριο Λονδίνου
Μίλησε και για την αίτηση της Τράπεζας Κύπρου για ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, χαρακτηρίζοντάς την ως μια στρατηγική κίνηση από την οποία θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένη η Τράπεζα. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν θα αποχωρήσει η τράπεζα από το Χρηματιστήριο  Αξιών Κύπρου, αλλά απ΄ αυτό της Ελλάδας.

Απέτυχε το σχέδιο
Παραδέχθηκε ότι το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης της Τράπεζας Κύπρου δεν πέτυχε και πρόσθεσε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Έκλεισε πόρτα σε ΕΤΥΚ
Επιπλέον έκλεισε την πόρτα στην ΕΤΥΚ, καθώς απαντώντας σε ερώτημα για το συνδικαλιστικό σώμα των τραπεζικών υπαλλήλων και το σχέδιο που πρότεινε στην Alpha Bank, είπε πως «εμείς έχουμε τους δικούς μας σχεδιασμούς».