ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Στον αέρα» το οργανόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου

10:07 - 28.03.2016

Σκληρές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η Τράπεζα Κύπρου, έπειτα από την αποτυχία του σχεδίου εθελουσίας εξόδου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος της Τράπεζας Κύπρου αφού ο στόχος της εθελουσίας εξόδου δεν στέφθηκε με επιτυχία και αντί για 250 άτομα αποχώρησαν 75, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σύντομα μεταξύ ανώτατης διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου και ΕΤΥΚ για να βρεθεί αμοιβαία λύση. Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο τη Δευτέρα (28/3), ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου, Μιχάλης Περσιάνης, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει. «Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα,  που ήδη υλοποιείται στην Τράπεζα Κύπρου, δεν θα υπάρχουν αυτές οι θέσεις. Το πώς θα γίνει, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει μείωση ή κατάργηση θέσεων έχει μεγάλη σημασία.».

Οι σχεδιασμοί εσωτερικής αναδιοργάνωσης υπάγονται στο ευρύτερο πλαίσιο εντολών του Δ.Σ ενόψει και της εισαγωγής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου σε ξένο χρηματιστήριο.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν υλοποιηθεί δύο σχέδια εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα Κύπρου. Το ένα ήταν τον Ιανουάριο του 2013, με το οποίο αποχώρησαν 229 άτομα, ενώ τον Αύγουστο του 2013, προχώρησαν σε νέο σχέδιο, βάσει του οποίου αποχώρησαν 1370 άτομα.