SUCCESS STORIES

Το ζευγάρι από τη Λευκωσία που από δάσκαλοι έγιναν επιχειρηματίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

10:05 - 08.10.2018

Από δάσκαλοι, μπαρίστες και από υπάλληλοι, επιχειρηματίες. Η ιστορία πίσω από την επιτυχημένη επιχείρηση στη Σταυρού στη Λευκωσία.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η Τζωρτζίνα Πάσιου και ο Ευδόκιος Σοφοκλέους, 28 και 32 ετών αντίστοιχα, αφού βρέθηκαν άνεργοι ως πτυχιούχοι δάσκαλοι αποφάσισαν να πάρουν τη μοίρα στα δικά τους χέρια. Αρχικά εργάστηκαν ως μπαρίστες και ακολούθως, με την εμπειρία που απέκτησαν στους χώρους εστίασης, έφτιαξαν κάτι εντελώς δικό τους, ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση.

Αποτέλεσμα των πιο πάνω ήταν το άνοιγμα του Bubbleicious στη Σταυρού στον Στρόβολο, το οποίο από την πρώτη ημέρα ξεκινήματος ακολουθεί ανοδική πορεία, προσφέροντας «διαφορετικά» ροφήματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τις παραδοσιακές καφετέριες.

Εμείς μετά και την επιτυχία τους βρεθήκαμε στο χώρο τους ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα το ζευγάρι που δεν τα έβαλε κάτω, προσπάθησε εν καιρώ κρίσης και τελικά πέτυχε.

1. Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση;  Πότε χρονικά έγινε το πρώτο επαγγελματικό βήμα;

«Παρόλο που και οι δυο σπουδάσαμε Δημοτική Εκπαίδευση (Δασκάλοι) λόγω του οτι αποφοιτήσαμε εν καιρώ κρίσης δεν υπήρχαν πολλές προοπτικές για να εξασκήσουμε το επάγγελμα. Γι’ αυτό εργαστήκαμε και οι δυο για αρκετό καιρό σε χώρους εστίασης στην αρχή σαν μπαρίστες και στη συνέχεια σαν υπεύθυνοι βάρδιας (ο Ευδόκιος σαν υπεύθυνος). Ήταν μια δουλειά την οποία γνωρίσαμε καλά και την αγαπήσαμε (και αφού οι πιθανότητες διορισμού μας ήταν πολύ λίγες) αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με κάτι δικό μας. Η αρχή έγινε όταν υπογράψαμε την συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2015 με την εταιρεία Bubbleicious για franchise και η ιδέα υλοποιήθηκε 29/05/2016 όπου ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας μας.»

2. Τι σας ώθησε στο να επιλέξετε τη συγκεκριμένη εταιρεία και το συγκεκριμένο είδος επιχείρησης;

«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο είδος επιχείρησης για τον λόγο ότι το δουλέψαμε αρκετά χρόνια και ξέραμε την δουλειά και την αγαπήσαμε (όπως είπαμε και πιο πάνω).

Επιλέξαμε την συγκεκριμένη εταιρεία γιατί ήταν κάτι καινοτόμο, κάτι το οποίο δεν υπήρχε στην Κύπρο και μας άρεσε το όλο concept τόσο σε ποικιλία όσο και σε ποιότητα. Το όλο concept έχει πάνω από 2000 συνδυασμούς ροφημάτων και συμπεριλαμβάνει, milk bubble tea, bubble shakes, bubble chocolates και υψηλής ποιότητας καφέδες. Τα  bubble tea είναι ένα φυσικό ρόφημα χωρίς έξτρα προσθήκη ζάχαρης με βάση το τσάι. Όσον για τον καφέ μας χρησιμοποιούμε το premium χαρμάνι της εταιρείας TAF η οποία έχει αρκετά διεθνή βραβεία.»

3. Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

«Σίγουρα μια δουλειά χρειάζεται πολύ κόπο για να χτιστεί, πόσο μάλλον όταν είναι κάτι καινούργιο που ο κόσμος δε γνωρίζει. Αφιερώσαμε πάρα πολλές ώρες δουλειάς και κόπο για να προωθήσουμε τα προιόντα μας, έτσι ώστε να μπουν στην καθημερινότητα του κυπριακού κοινού.»

4. Ποιό είναι το ρόφημα που προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες σας;

«Αγαπημένο ρόφημα και σήμα κατατεθέν του καταστήματος μας είναι το bubble tea που σιγά σιγά κέρδισε το κόσμο καθώς είναι ένα ρόφημα φυσικό χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το οποίο μπορεί να καταναλωθεί και από μικρούς αλλά και από μεγάλους με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.»

5. Ποιά τα επόμενα σας σχέδια;

«Ο στόχος μας είναι να εδρεωθούμε και να καθιερωθούμε τόσο ως κατάστημα αλλά και αλυσίδα. Τα σχέδια μας στο άμεσο μέλλον είναι να προχωρήσουμε στην δημιουργία ακόμη ενός καταστήματος.»

6. Τι θα συμβουλεύατε άλλα νεαρά ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

«Όταν πιστεύεις πολύ σε κάτι πρέπει να το κυνηγήσεις και να πάρεις το ρίσκο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να έχεις δική σου επιχείρηση αλλά με σωστή μελέτη, υπομονή, επιμονή και προπάντων σκληρή δουλειά οι κόποι ανταμοίβονται.  Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν πόσο μάλλον όταν εκτός απο ζευγάρι γίνεστε και συνεργάτες. Η δική μας συνταγή επιτυχίας είναι αγάπη , επικοινωνία και αμοιβαιες υποχωρήσεις.»

*Μπορείτε να τους βρείτε πατώντας εδώ!