SUCCESS STORIES

Η επένδυση των €5 εκ. που «έπιασε τόπο» - Το Galactica εργοδοτεί πέραν των 70 Κυπρίων

18:51 - 27.04.2017

Από ένα λυόμενο λούνα πάρκ σε ένα υπερσύγχρονο τριώροφο πολυχώρο το Galactica άφησε το σημάδι του στην Λεμεσό.

Του Μιχάλη Μενελάου

Πέντε εκατομμύρια ευρώ χρειάστηκαν για να «μεταμορφωθεί» το ιστορικό λειωμένο λούνα πάρκ της Λεμεσού «Galactica» σε ένα τριώροφο σύγχρονο πολυχώρο που παρέχει μοναδικές ανέσεις για όλες τις ηλικίες. 

Μέσα στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί το μεγαλύτερο bowling center σε Κύπρο και Ελλάδα με 24 επαγγελματικούς διαδρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολυχώρος Galactica εργοδοτεί πέραν των 70 ατόμων, όπου οι πλείστοι είναι Κύπριοι πολίτες, με τους ιδιοκτήτες του χώρου Χρύσω και Δώρο Θεοδώρου να βρίσκονται συνεχώς «επί των επάλξεων», ενώ την χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο στον χώρο «ανοίγουν» επιπρόσθετα 10 θέσεις εργασίας για τις ανάγκες του χώρου. 

Όλα άρχισαν το 1987, όπου η οικογένεια Θεοδώρου δημιούργησε το Galactica. Αρχικά ήταν ένα μικρό λυόμενο λούνα πάρκ το οποίο αποτελείτο από ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπιλιάρδα και παιδικά παιχνίδια εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Οι γονείς μπορούσαν να περάσουν τον χρόνο τους, όταν τα παιδιά τους έπαιζαν στα παιχνίδια, στην ενιαία καφετέρια που υπήρχε στον χώρο, όπου τους δινόταν και η δυνατότητα να διοργανώσουν γενέθλια. 

Ήταν το 2006 όταν οι ιδιοκτήτες πήραν την μεγάλη απόφαση να μεγαλώσουν και να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στην Λεμεσό. Έτσι με μια επένδυση που έφτασε τα €5.000.000 κατασκεύασαν ένα τριώροφο κτήριο και εισήγαγαν εξοπλισμό που δεν θύμιζε τίποτα από τις παλιές εγκαταστάσεις. Μόλις σε ένα χρόνο «γεννήθηκε» το ανανεωμένο Galactica όπου άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2007.

Στο Galactica δημιουργήθηκε «το μεγαλύτερο bowling center σε Κύπρο και Ελλάδα με 24 επαγγελματικούς διαδρόμους το οποίο φιλοξενεί και 3 ακαδημίες bowling», ανέφερε στο BusinessNews η εκ των ιδιοκτητών, Χρύσω Θεοδώρου. 

Συγκεκριμένα οι ακαδημίες Λεμεσού και Galactica στεγάζονται στον χώρο. Χώρος ο οποίος προσφέρεται εκτός από δικά τους τουρνουά και για τουρνουά με παίχτες από το εξωτερικό. Σύμφωνα με την κυρία Θεοδώρου «οι μεγαλύτερες οργανώσεις ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Single το 2012 και τα δυο Παγκόσμια. Το πρώτο το 2009 και το δεύτερο το 2010 που οργανώσαμε με την ομοσπονδία από κοινού. Εδώ επίσης διοργανώνονται κάθε χρόνο και οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί αγώνες bowling».

Στον πρώτο όροφο του πολυχώρου λειτουργεί «pro-shop» όπου οι λάτρεις του bowling και όχι μόνο, μπορούν να αγοράσουν επαγγελματικό εξοπλισμό για παίκτες. «Από παπούτσια, τσάντες και μπάλες τις οποίες μάλιστα αναλαμβάνουμε να τρυπήσουμε».

Ο χώρος διατήρησε και τον αρχικό του χαρακτήρα καθώς υπάρχει αίθουσα επαγγελματικών μπιλιάρδων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών καθώς και λούνα πάρκ με αναβαθμισμένα παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με μια μεγάλη πίστα με αυτοκινητάκια.

Σε όλους τους ορόφους του λειτουργούν καφετέριες αλλά και εστιατόρια με πλούσιο μενού για όλες τις ώρες της μέρας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το Galactica διαθέτει ειδικό παιδικό Υγιεινό μενού το οποίο έχει επιμεληθεί διατροφολόγος!

Μια πρόσφατη προσθήκη στον χώρο είναι και το «La Gallerie by Galactica Patisserie», όπου το κοινό έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει γλυκά αλλά και παγωτά δικής τους κατασκευής. Στον χώρο οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες σε μεγάλες οθόνες.

Υπάρχουν δυο παιδότοποι το PlayLand το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό, διαθέτει ειδικό δωμάτιο θηλασμού, αλλαγής πάνας και μικρή κουζίνα με όλες τις διευκολύνσεις για την ετοιμασία γευμάτων των παιδιών και το AquaLand το οποίο απευθύνεται στις πιο μικρές ηλικίες και στο οποίο διοργανώνονται τα private Party γενεθλίων.

Αξιοσημείωτο είναι πως στον χώρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενείται το μεγαλύτερο ίσως Χριστουγεννιάτικο χωριό της Λεμεσού όπου για ένα σχεδόν μήνα μεγάλοι και μικροί ζουν ένα μαγικό παραμύθι βγαλμένο από ένα φανταστικό κόσμο.