SUCCESS STORIES

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο - ΛΙΣΤΑ

05:42 - 15.08.2016

Από τη βιομηχανία της ενέργειας και της μόδας μέχρι και την… μερέντα, αυτοί είναι οι πλουσιότεροι από διαφορετικές χώρες στον κόσμο.

Καθώς η παγκοσμιοποίηση συνεχίζει την καλπάζουσα πορεία της,  ο αριθμός των πολύ πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Κύπριοι για το 2016 - ΠΙΝΑΚΑΣ

Μπορεί οι ΗΠΑ να εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κορυφή της λίστας, όμως και οι δισεκατομμυριούχοι σε χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, και η Γαλλία μπορούν και συναγωνίζονται σε… δισεκατομμύρια τους βορειοαμερικανούς!

Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους σε αυτή τη λίστα είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ άλλοι έχουν κληρονομήσει τις περιουσίες τους, αλλά είχαν το επιχειρηματικό δαιμόνιο, ώστε να τις αυξήσουν.

ΔΑΝΙΑ - KJELD KIRK KRISTIANSEN

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 13.1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ξεκινάμε με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πίσω από το αγαπημένο παιχνίδι της παιδικής μας ηλικίας: των Lego. Ως αγόρι, ο Kristiansen εργάστηκε με τον παππού του, Ole Kirk Κristiansen, δοκιμάζοντας μικροσκοπικά τούβλα και το τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτά.

ΑΥΣΤΡΙΑ - DIETRICH MATESCHITZ

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 13,2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο συνδημιουργός του energy drink, Red Bull, χρησιμοποίησε την τεράστια περιουσία του για να δημιουργήσει τη δική του αγωνιστική ομάδα στη Formula 1. Επίσης, έχει ένα ιδιωτικό γκαράζ όπου διατηρεί τη συλλογή του από αεροπλάνα.

ΡΩΣΙΑ - LEONID MIKHELSON

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 14,4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο Mikhelson είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek. Ξεκίνησε ως εργοδηγός σε μια κατασκευαστική εταιρεία και κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος πολίτης της Ρωσίας.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ HINDUJA

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 14,5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ


Οι άνθρωποι πίσω από τον Όμιλο Hinduja, ένα παγκόσμιο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι οι πλουσιότεροι πολίτες της Βρετανίας με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να είναι πάνω από 20 δισ. δολάρια.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - PRINCE ALWALEED BIN TALAL ALSAUD

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 17,3 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο πρίγκιπας, είναι ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος της Holding Company της Bin Talal Alsaud και έχει επίσης μεγάλα συμφέροντα στην Citigroup και στην 20th Century Fox.

ΣΟΥΗΔΙΑ - STEFAN PERSSON

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 20,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο Persson (αριστερά) πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του και είναι πρόεδρος της εταιρείας μόδας Η&M που ιδρύθηκε το 1982. Από τότε, η εταιρεία έχει περάσει σε νέα εποχή και είναι πιο δυναμική από ποτέ. 

ΙΤΑΛΙΑ - MARIA FRANCA FISSOLO

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ:22,1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως “μια μερέντα” θα μπορούσε να αξίζει τόσα πολλά χρήματα! Και όμως, η Maria Franca Fissolo – η χήρα του δημιουργού της  Nutella, Michele Ferrero, κληρονόμησε τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ιταλίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - BEATE HEISTER ΚΑΙ KARL ALBRECHT JR.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 25,9 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Μπορεί να φαίνεται σαν η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi να έχει έρθει από το πουθενά, αλλά στην πραγματικότητα ιδρύθηκε από τους Karl και Theo Albrecht το 1946. Τα παιδιά του, τα οποία εξακολουθούν να τρέχουν την αλυσίδα είναι όντως πολύ πλούσια.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ - JORGE PAULO LEMANN

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 27,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο Lemann γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στην Ελβετία, και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος και στις δύο χώρες. Πρόκειται για έναν λαμπρό επενδυτή ο οποίος ίδρυσε την Banco Garantia. 

ΓΑΛΛΙΑ - LILIANE BETTENCOURT

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 36,1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Bettencourt, κληρονόμησε την αυτοκρατορία της L’Oreal το 1957. Παρά την κοσμική ιδιότητα που είχε στο παρελθόν, αποφεύγει πλέον τις συνεντεύξεις. Είναι ακόμα γνωστή για τις φιλανθρωπίες και μάλιστα έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Bettencourt Schueller.

 

 

ΜΕΞΙΚΟ - CARLOS SLIM

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 60,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο Slim ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μεταξύ του 2010 και του 2013, αλλά για φέτος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό. Είναι ο πρόεδρος της Telmex, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας, και έχει μετοχές στο 40% από τις λίστες του χρηματιστηρίου του Μεξικό.

ΙΣΠΑΝΙΑ - AMANCIO ORTEGA

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 67 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Η μόδα λιανικής πώλησης είναι μια μεγάλη επιχείρηση, ειδικά αν έχει κανείς στην κατοχή του την εταιρεία πίσω από τα Zara. Ο Ortega, ο οποίος ζει στη Γαλικία, κρατά έντονα κρυφή την ιδιωτική ζωή του, και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν μόνο μερικές φωτογραφίες του δημοσιευμένες. Η εταιρεία του εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2001 και τότε έκανε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, αλλά μια συνέντευξη με τον άνθρωπο αυτόν είναι ακόμα αδύνατη. 

ΗΠΑ - BILL GATES

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: $ 75 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ


Στην κορυφή, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αμερικής  και  πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς. Ο συνιδρυτής της Microsoft παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2000, αλλά έχει μείνει πρόεδρός της. Από το 2006 μάλιστα εργάζεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τον περισσότερο χρόνο του τον αφιερώνει πλέον στο Ίδρυμα Gates Bill & Melinda, εξετάζοντας το που θα μπορούσε να δωρίσει μέρος της μεγάλης (στην πραγματικότητα τεράστιας) περιουσίας του.

Fortunegreece.com