ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Διεθνής Αναγνώριση για την Δρα. Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή, Αναπλ. Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ

08:20 - 24.06.2019

Διεθνής Αναγνώριση για την Δρα. Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή, Αναπλ. Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ, από τον επαγγελματικό Σύνδεσμο Εγγεγραμμένων Εξεταστών Οικονομικών Απατών/Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, αύριο στο Ωστιν του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Σύνδεσμος θα απονέμει στην Αναπλ. Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ, Δρα. Μαρία Κραμβια-Καπαρδή το ετήσιο βραβείο του παγκοσμίως για το 2019 για την καλύτερη προσφορά μέλους του στην κοινωνία/ Achievement in Outreach / Community Service Award  για «την ενεργό συνεισφορά  στην χώρα της και την αφοσίωση της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκεί όπου ζει και εργάζεται».

`Οπως αναφέρεται, πρωτοπορώντας, το 2010 η Δρ. Κραμβια-Καπαρδή με δική της πρωτοβουλία ίδρυσε τον ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια – Κύπρου ως παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια/Transparency International με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενδυνάμωση της διαφάνειας.

Με χρηματοδότησή από την ΕΕ στήθηκε το 2014 η ηλεκτρονική ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»  όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να αναφέρουν εμπιστευτικά online κρούσματα διαφθοράς ξεκινώντας έτσι μια καινούργια εποχή και δράση ενάντια στην διαφθορά στην Κύπρο.  Όταν οι τεχνοκράτες, η πολιτεία και τα ΜΜΕ  δίσταζαν  να παραδεχτούν ότι η Κύπρος είχε πρόβλημα με την διαφθορά και τα οικονομικά εγκλήματα, η Δρ. Κραμβιά-Καπαρδή με τις δράσεις, έρευνες και τα συγγράμματα της στην Κύπρο και στο εξωτερικό συνέβαλε σημαντικά στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των συναφών κρατικών υπηρεσιών για το πρόβλημα της διαφοράς, εισηγούμενη ταυτόχρονα και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της, όπως νομοθεσίες αναφορικά με την προστασία του πληροφοριοδότη  (whistleblowing), την ρύθμιση του λόμπυ, την δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς κ.λ.π, σημειώνεται.
 
Συνεχίζοντας την συνεισφορά της στην κοινωνία και στην επιστήμη, τον περασμένο μήνα δημοσιεύτηκε το πιο πρόσφατο βιβλίο της από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan στην Αμερική με τίτλο Financial Compliance: Issues, Concerns and Future Directions.