ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ποιός είναι ο Ισραηλινός μεγιστάνας που δίνει €50 εκατ. για κτήριο στο κέντρο της Λευκωσίας

10:27 - 13.06.2019

Πολυτελές κτήριο 90 μέτρων θέλει να κτίσει στο κέντρο της Λευκωσίας ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος, Teddy Sagi.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ξένο Τύπο, το κτήριο θα ονομάζεται «Labs Tower», 22 ορόφων, θα βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, στο κτήριο θα στεγάζονται τα γραφεία της Teddy Sagi Group’s στην Κύπρο, ενώ παράλληλα ο πύργος θα διαθέτει χώρους εστίασης για τους υπαλλήλους, γυμναστήριο, αίθουσες συνεδριάσεων αλλά και πισίνα στους πάνω ορόφους.

Όταν θα ολοκληρωθεί το «Labs Tower» θα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας, μετά το 360.

Το όλο εγχείρημα αναμένεται να διεκπεραιωθεί από τον Κύπριο αρχιτέκτονα, Ηρακλή Παπαχρίστου και την κυπριακή εταιρεία Zemco, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές η κατασκευή του πύργου θα στοιχίσει περίπου 25 εκατ. ευρώ, με το πόσο να υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ εάν προστεθούν και ο εξοπλισμός που θα προστεθεί σε αυτόν.

Περιουσία 3,9 δισ. δολαρίων

Ο πλούτος του μεγιστάνα υπολογίζεται να φτάνει τα 3,9 δισ. δολάρια, τοποθετώντας τον έτσι στη λίστα με τους πλουσιότερους Ισραηλινούς, ενώ όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, έχει ήδη αποκτήσει την Κυπριακή Υπηκοότητα, μέσω του σχεδίου Πολιτογράφησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα, μετά την απόκτηση της υπηκοότητας αναλώνει τον χρόνο του σε Κύπρο και Λονδίνο.

Είναι καλύτερα γνωστός ως ο ιδρυτής της διεθνούς φήμης εταιρείας που προσφέρει τεχνολογία τυχερών παιγνίων, Playtech. Εταιρεία την οποία τελικά άφησε πωλώντας το μερίδιο του, επενδύοντας σε άλλους τομείς.

Για την ιστορία η Playtech εργοδοτούσε πέραν των 5.000 υπαλλήλων, με γραφεία σε 17 χώρες, ενώ το μερίδιο αγοράς της έφτανε τα £1.4 δισ. δολάρια.

Μάλιστα άλλη εταιρεία, στην οποία είναι συνιδρυτής και κατέχει το 68,30% των μετοχών της έχει δεχθεί πρόταση για άμεση εξαγορά από την Nuvei Corp, έναντι 889 εκατ. δολαρίων.