ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Δέκα χόμπι που θα σας κοστίσουν πάρα πολλά λεφτά

13:18 - 03.06.2019

Αν διαθέτετε βαθιά τσέπη, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα παρακάτω χόμπι.

Τα χόμπι είναι δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να αποβάλουμε το στρες και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούμε. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο για να κάνουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, τις οποίες μάλιστα θεωρούν μέρος της ζωής τους.

Αν δεν σας απασχολούν τα χρήματα, τότε είστε σε θέση να διαλέξετε μεταξύ πολλών ακριβών χόμπι, τα οποία για πάρα πολλούς ανθρώπους είναι απλησίαστα. Παρακάτω θα βρείτε τα δέκα πιο ακριβά χόμπι που οι άνθρωποι αγαπούν να κάνουν.

10. Ορειβασία

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν χόμπι που δοκιμάζουν τη συναισθηματική, σωματική και πνευματική ανθεκτικότητα τους. Το συγκεκριμένο χόμπι είναι συνήθως μέσα στις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων. Ωστόσο, ορισμένοι χρειάζονται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να συνεχίσουν. Παράδειγμα αυτού είναι η ορειβασία σε πολύ ψηλά βουνά, όπου οι τιμές ξεκινούν από 1.000 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 100.000 δολάρια.

9. Αγώνες αυτοκινήτων

Η ταχύτητα είναι πάντα συναρπαστική. Ίσως για αυτό οι ταινίες για αγώνες έχουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι μία μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, πρόκειται για ένα χόμπι στο οποίο οι ενθουσιώδες εκτός από τα όρια ταχύτητας, δοκιμάζουν και την τσέπη τους, καθώς η τιμή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου μπορεί να κοστίσει από 10.000 έως 250.000 δολάρια.

8. Ελεύθερη πτώση

Δε φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι έχουν στη λίστα με τα χόμπι τους την ελεύθερη πτώση. Πρόκειται για ένα χόμπι που ανεβάζει την αδρεναλίνη, αλλά κοστίζει αρκετά ακριβά εάν θέλετε να το κάνετε συχνά. Μία ελεύθερη πτώση μπορεί να κοστίζει από 150 έως 250 δολάρια, ενώ το μήνα το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει και τα 15.000 δολάρια.

7. Ταξίδια

Όπως λένε, ο καλύτερος τρόπος να ξοδέψετε τα χρήματά σας είναι μαζεύοντας εμπειρίες. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε κάτι τέτοιο; Μα φυσικά ταξιδεύοντας. Ένας εξαιρετικός τρόπος να ξοδέψετε να τον ελεύθερό σας χρόνο, είναι να ταξιδέψετε σε όσα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορείτε. Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ ακριβό χόμπι, αν σκεφτείτε πως για ένα παγκόσμιο τουρ χρειάζεστε περίπου 150.000 δολάρια.

6. Πτήση με αεροσκάφος

 

 

Μία πτήση με αεροπλάνο είναι σαφώς ένα ακριβό χόμπι. Πρώτα από όλα, ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρέπει να σας κάνει μάθημα πτήσης. Το μέσο ποσό κυμαίνεται από 7000 μέχρι 8000 δολάρια και υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που το ποσό ανεβαίνει εξωφρενικά. Μετά από πολλές ώρες εκπαίδευσης και αρκετή δαπάνη χρημάτων, θα λάβετε επισήμως την άδεια οδήγησης.

 

5. Αγώνες με ταχύπλοα σκάφη

Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια δραστηριότητα στην οποία αγωνίζεστε με το ταχύπλοό σας μαζί με τους φίλους σας. Για χρόνια θεωρείται χόμπι των πλουσίων. Συνήθως, τα ταχύπλοα σκάφη είναι αρκετά ακριβά, οπότε εάν επιθυμείτε να περάσετε μερικές μέρες κάνοντας speed boat racing, θα ήταν καλό να νοικιάσετε κάποιο ταχύπλοο.

 

4. Εξωτικά ζώα ως κατοικίδια

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει συνήθως για κατοικίδιο γάτα, σκύλο, ιγκουάνα, ή ακόμη και ποντίκια. Παρόλα αυτά, μερικοί πλούσιοι άνθρωποι θεωρούν κλισέ να έχουν αυτά τα ζώα για κατοικίδια. Πολλοί ξοδεύουν ακόμη και χιλιάδες δολάρια για να αποκτήσουν κάποιο εξωτικό και σπάνιο ζώο.

3. Συλλογή αυτοκινήτων

Τα αγαπημένα «παιχνίδια» των ενηλίκων είναι τα αυτοκίνητα. Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο η αγάπη σας για τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνει χόμπι: με τη συλλογή αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα χόμπι που είναι τόσο συναρπαστικό όσο και ακριβό, καθώς έρχεται με μεγάλο κόστος.

2. Συλλογή έργων τέχνης

Κάθε λάτρης της τέχνης θα πρέπει να είναι παρών σε οποιοδήποτε έκθεση τέχνης ή γκαλερί στην πόλη. Μερικοί μάλιστα καταλήγουν να αγοράζουν κάποιο έργο μετά από κάποια έκθεση. Η συλλογή έργων τέχνης είναι μεταξύ των γνωστών και ακριβών χόμπι σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα σε πολλές δημοπρασίες, μερικά έργα και γλυπτά διάσημων ζωγράφων πωλούνται εκατομμύρια δολάρια.

1. Ιστιοπλοΐα

Το πιο ακριβό χόμπι του κόσμου είναι η ιστιοπλοΐα. Σε κινηματογραφικές ταινίες και μουσικά βίντεο, τα ταχύπλοα σκάφη παρουσιάζονται συνήθως ως η μέγιστη έκφραση του πλούτου. Οι τιμές ενός ιστιοπλοϊκού κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 δολάρια. Βέβαια, η τιμή τους διαφέρει από ιστιοπλοϊκό σε ιστιοπλοϊκό. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά μεγάλα πολυτελή γιοτ που ονομάζονται mega-yachts και κοστίζουν περίπου 800.000 δολάρια.

fortunegreece