ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Forbes: Οι καλύτεροι εργοδότες στον κόσμο για το 2018

14:47 - 11.10.2018

Στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο βρέθηκε η Alphabet για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η μητρική τής Google ήταν η μόνη που έλαβε άριστα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές συνθήκες και - κυρίως - τη διαφορετικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια έκθεση του 2018 για τη διαφορετικότητα, η Google ανακοίνωσε πως γυναίκες βρίσκονται στο 25,5% των ηγετικών της θέσεων εργασίας, καθώς και πως έχουν αυξηθεί ελαφρώς οι προσλήψεις ισπανόφωνων και μαύρων.

Οι εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες έχουν υψηλά ποσοστά αποδοχής σε τομείς που περιλαμβάνουν την εικόνα, τις συνθήκες εργασίας και τη διαφορετικότητα.

Η ανταγωνίστριά της Alphabet, Microsoft, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας ξανά. Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει επίσης την Apple στην 3η θέση, τη Walt Disney Company (4 θέση) και την Amazon (5η θέση). Να σημειωθεί ότι οι Apple, Microsoft και Alphabet είναι επίσης στο τοπ 10 της λίστας του Forbes με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες για το 2018.

Οι αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν στη λίστα. Από συνολικά 500 εργοδότες, 185 αμερικανικές εταιρείες είναι στη λίστα. Μόνο 80 εταιρείες είναι από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Η μόνη εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται στην πρώτη 10άδα είναι η παραγωγός πετρελαίου και αερίου CNOOC Limited. Η Japan Exchange Group, που ήταν τρίτη πέρυσι, έπεσε φέτος εννέα θέσεις και βρέθηκε στη 12η θέση.

Στον κατάλογο συμπεριλήφθηκαν και πέντε ρωσικές εταιρίες. Η πιο ελκυστική ρωσική εταιρεία από απόψεως συνθηκών εργασίας είναι σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού το Χρηματιστήριο της Μόσχας που κατέλαβε την 117η θέση στον κατάλογο. Στην 167η θέση βρίσκεται η πετρελαϊκή εταιρεία Surgutneftegaz και στην 278η θέση η «Ενιαία  αεροναυπηγική Εταιρεία». Η αεροπορική εταιρεία AEROFLOT βρέθηκε στην 341η θέση ενώ στην 450η θέση του καταλόγου βρέθηκε η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil.

Αυτή τη χρονιά, οι γερμανικές εταιρείες είναι οι δεύτερες που εκπροσωπούνται περισσότερο στην πρώτη 10άδα της λίστας. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι στην 7η θέση και η BMW στη 10η.

Η Kasikornbank της Ταϊλάνδης βρίσκεται στην 8η θέση, η καλύτερα θέση μέχρι στιγμής για τράπεζα. Η περιφερειακή τράπεζα People's United Bank κατατάσσεται στην 135η θέση, που είναι η καλύτερη θέση για τράπεζα που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Η λίστα με τους καλύτερους εργοδότες περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες από 60 χώρες, που όλες μαζί έχουν πωλήσεις 39,1 τρισ. δολάρια, κέρδη 3,2 τρισ. δολάρια, περιουσιακά στοιχεία 189 τρισ. δολάρια και κεφαλαιοποίηση 56,8 τρισ. δολάρια.

Οι 10 καλύτεροι εργοδότες στη λίστα του Forbes

#1 Alphabet

#2 Microsoft

#3 Apple

#4 Walt Disney

#5 Amazon.com

#6 CNOOC

#7 Daimler

#8 Kasikornbank

#9 Celgene

#10 BMW Group

Δείτε όλη τη λίστα του Forbes με τους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο εδώ.