ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Περίεργο κι όμως αληθινό: Ο Αρχιεπίσκοπος, ο πρώτος άνθρωπος που έφερε το διαδίκτυο στην Κύπρο – VIDEO

12:01 - 22.09.2018

Το διαδίκτυο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο στις 31 Αυγούστου του 1995, μετά από επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Α’.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το διαδίκτυο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1995 μετά από επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Α΄ με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση εθνικών και θρησκευτικών συμφερόντων.  

Στην τότε δημοσιογραφική διάσκεψη της παρουσίασης, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ο τότε Διευθυντής ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΛΟΓΟΥ,  εξηγούσε στους δημοσιογράφους το τι είναι το διαδίκτυο, πως δουλεύει, πραγματοποιώντας μάλιστα ζωντανή σύνδεση με ιστοσελίδες για ενημέρωση.

Μπορεί για αρκετούς μας σήμερα όλα αυτά να ακούγονται αστεία αλλά την τότε εποχή όλα φάνταζαν πρωτοποριακά. Φυσικά μην φανταστείτε υψηλές ταχύτητες, wi-fi κ.λ.π. , αλλά για μια σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αργές ταχύτητες της τάξης των 64Kbps.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είναι σίγουρο ότι ο χαρακτηριστικός ήχος της σύνδεσης του μόντεμ αντηχεί ακόμη στα αυτιά τους, όπως και το γεγονός ότι όταν κάποιος αποφάσιζε να σηκώσει το ακουστικό του τηλεφώνου τότε η σύνδεση διακοπτόταν, καθώς ήταν αδύνατο να χρησιμοποιείς διαδίκτυο και τηλεφωνική γραμμή (κλήσεις) ταυτόχρονα.

Δείτε το βίντεο: