ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Κύπριος επιχειρηματίας χτίζει mall 30 εκατομμυρίων ευρώ

12:13 - 07.06.2018

Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που χρηματοδότησε προεκλογική εκστρατεία στις Βουλευτικές του 2016 στην Κύπρο.

 

Ο Πανίκος Παναγή, ο οποίος κατάγεται από τον Κάτω Δρυ, και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Βρετανία και επαναπατρίστηκε πρόσφατα, προχωρά με επέκταση στο Colosseum retail park στο Βουκουρέστι, που ανήκει στην εταιρεία του, με σκοπό τη κατασκευή mall, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ρουμανικά Μέσα.

Το όλο εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αρχική του επένδυση για την κατασκευή του Colosseum retail park το 2011 ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, ο Κύπριος επιχειρηματίας ήταν ο άνθρωπος που στέγασε το πρώτο Leroy Merlin στη Ρουμανία στους χώρους το Colosseum retail park, συνολικής έκτασης 53,000 τμ.

Πλέον, με τη νέα επέκταση θα δημιουργηθούν επιπρόσθετοι χώροι έκτασης 16,500 τμ οι οποίοι θα διατεθούν προς ενοικίαση σε εστιατόρια, καταστήματα αλλά και κινηματογράφο, με το κόστος της επέκτασης να υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε πως ο Πανίκος Παναγή ήταν ο επιχειρηματίας ο οποίος χρηματοδότησε την πολυσυζητημένη προεκλογική εκστρατεία «Νέοι 56» με περίπου 150 χιλιάδες ευρώ στις Βουλευτικές Εκλογές του νησιού μας το 2016, εκστρατεία που βασίστηκε σε προεκλογικά σποτ σε τηλεόραση και άλλα Μέσα και είχε σκοπό την εκλογή βουλευτών που δεν υπηρέτησαν ξανά στο συγκεκριμένο αξίωμα.

BusinessNews
 

Διαβάστε επίσης: 

Kυπριακό προϊόν «εξαφανίστηκε» από τα ράφια υπεραγορών της Αγγλίας – Έπαθαν εμμονή οι Βρετανοί (Pics)

Deal TV ΟΝΕ: Ήθελαν να μείνει σε κυπριακά χέρια – Δεν αποχωρεί η Αρχιεπισκοπή