ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο - Μεγαλούργησε στο Λονδίνο - Ο Τουκέρ Σουλεϊμάν ο πολυεκατομμυριούχος της μόδας

07:44 - 11.09.2017

Ο Τουρκοκύπριος Τουκέρ Σουλεϊμάν μετά που κατάφερε να αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία στο χώρο της μόδας (υπολογίζεται η περιουσία του στα 150 Εκατομμύρια) τώρα προετοιμάζεται για το βήμα του στη τηλεόραση αφού θα συμμετέχει στην σειρά reality Dragon Ten.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας θα παρουσιάζει την εκπομπή στην οποία άνθρωποι οι οποίοι έχουν ιδέες για καινοτόμα προϊόντα αλλά έχουν απουσία χρημάτων (startup) θα δείχνουν το προϊόν τους για να τους πείσουν να το χρηματοδοτήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο κατάλληλος για αυτή την θέση αφού έχει ορισμένα ρεκόρ τα οποία είναι απλησίαστα στα επιχειρηματικά. Πρόσφατα έχει αγοράσει φημισμένη εταιρεία πουκαμίσων (Hawes & Curtis) για μόλις 1 Αγγλική λίρα και την οποία κατάφερε να φέρει και πάλι στο επίκεντρο.

Διαθέτει 30 καταστήματα ρούχων στην Μεγάλη Βρετανία και ένα κατάστημα στην Γερμανία. Επίσης προσπαθεί αυτή την στιγμή να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εκτός Ευρώπης αφού το προσεχές διάστημα θα ανοίξει καταστήματα στις χώρες του Κόλπου.

Ο Σουλεϊμάν γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1953 στην Αμμόχωστο. Γεννήθηκε σε μια τουρκοκυπριακή οικογένεια και αργότερα μετακόμισε στην Αγγλία όπου και πήγε σχολείο στο Peckham του νότιου Λονδίνου

Επίσης εκτός από την μόδα ασχολείται και με τις επενδύσεις σε νεοσύστατες εταιρείες.