ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Περιπέτειες με τις ρωσικές αρχές είχε ο νέος ιδιοκτήτης της Πάφος FC – Καταζητείτο για δάνεια που έλαβε εταιρεία υποδημάτων

09:40 - 18.05.2017

Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ο ρώσος επιχειρηματίας που αναλαμβάνει την Pafos FC.

Ο λόγος για τον Σεργκέι Λομάκιν. Σύμφωνα με τον διεθνή και ρωσικό Τύπο, ο Σεργκέι Λομάκιν καταζητείτο τον Σεπτέμβριο του 2016 από τις ρωσικές αρχές για υπόθεση απάτης, στην οποία φέρεται να εμπλεκόταν ο Ρώσος επιχειρηματίας.

Η απάτη αφορούσε υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία παραγωγής παπουτσιών «TsentrObuv».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ρωσικός Τύπος, ο Σεργκέι Λομάκιν «έλαβε δάνεια από την Gazprombank και εξαφανίστηκε».  Δάνεια τα οποία έγιναν στο όνομα της TsentrObuv.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Λομάκιν μείωσε τις δραστηριότητές του στη Ρωσία και έκτοτε δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. 

Όπως αναφέρεται το 2009 δυο νέοι επενδυτές μπήκαν στην εταιρεία TsentrObuv, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στη Ρωσία, ο Σεργκέι Λομάκιν και ο Artyom Khachatryan.

Το 2012 τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο Λομάκιν, ο οποίος ήθελε να καθορίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας, κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη με αποτέλεσμα την παραίτησή του το 2013.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, το διάστημα που ο Λομάκιν ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις, ξεκίνησαν «δυσάρεστα γεγονότα» για την εταιρεία. Συγκεκριμένα, οι τιμές ορισμένων Κινέζων προμηθευτών ήταν κατά 20% πιο ψηλές απ’ ό,τι των ανταγωνιστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα οι τιμές των προϊόντων τους να ανεβαίνουν. 

Λόγω των λάθος χειρισμών η εταιρεία χρεοκόπησε και διορίστηκε σε αυτήν διαχειριστής.