ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος τραπεζίτης Χρήστος Παπαδόπουλος – Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Standard Chartered Bank»

08:45 - 11.05.2017

Απεβίωσε ο γνωστός Κύπριος τραπεζίτης Χρήστος Παπαδόπουλος σε ηλικία 58 χρόνων.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό καθώς διατέλεσε στέλεχος της Standard Chartered Bank για πολλά χρόνια, ενώ ήταν και στην KPMG του Λονδίνου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αποφοίτησε από το English School το 1974. Στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Economics όπου και έλαβε το πτυχίο του στα οικονομικά. 

Το 1982 ορκίστηκε λογιστής, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1979 μέχρι τον Ιούνιο του 1987, ήταν διευθυντής στην KMG Thomson McLintock.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διατέλεσε ανώτερος διευθυντής στην KPMG του Ηνωμένου Βασιλείου, από τον Ιούλιο 1987 μέχρι τον Δεκέμβριο 1989. Από τον Ιανουάριο του 1990 και για 15 χρόνια ο Παπαδόπουλος ήταν ανώτερος συνεργάτης στην KPMG στο Λονδίνο και υπεύθυνος για τη διαχείριση σχέσεων με παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ανάμεσά του και οι εταιρείες Credit Suisse, Standard Chartered, HSBC, Societe Generale, Fortis, Hambros και Kuwait Investment Authority.

Τον Ιούλιο του 2005 και για πέντε χρόνια, ο Χρήστος Παπαδόπουλος διορίστηκε ως υπεύθυνος για τη στρατηγική κατεύθυνση της «Standard Chartered Bank». Εκεί ο κύριος Παπαδόπουλος πέρασε με επιτυχία την χρηματοπιστωτική κρίση που «επικρατούσε» το εν λόγω διάστημα και κατάφερε να καταστήσει την Standard Chartered ισχυρότερη από το πως ήταν «προ κρίσης».

Παρέμεινε στην Standard Chartered Bank μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ως Διευθύνων Σύμβουλός της και Γενικός Διευθυντής στη συνέχεια.