ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Ρώσος Sergey Eremin και το όραμά του για το CrossFit στην Κύπρο

12:40 - 24.09.2016

Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες CrossFit στην Ευρώπη διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό, προσελκύοντας 95 αθλητές από 19 χώρες τριών ηπείρων, εκ των οποίων μόλις οι οκτώ είναι Κύπριοι.

Πρόκειται για τους Aphrodite Games 2016 τους οποίου διοργανώνει το Geraklion Fund που εδρεύει στη Μόσχα και θεωρείται ένας  από τους κορυφαίους οργανισμούς στη Ρωσία, σε επιστημονικές αξιολογήσεις στον τομέα της αθλητιατρικής. 

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Fund κ. Sergey Eremin βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Λεμεσό και μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών & Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη κήρυξαν το βράδυ της Παρασκευής (23/9) την έναρξη των αγώνων. Τους δύο άνδρες συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλία.

«Επιθυμία μου είναι στο άμεσο μέλλον οι Aphrodite Games να γίνουν ένας από τους πιο μεγάλους σημαντικούς στον κόσμο και οι μεγαλύτεροι αθλητές να έρχονται με χαρά για να διαγωνιστούν στην Κύπρο» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των αγώνων ο κ. Eremin. Οι αγώνες θα μοιράσουν φέτος χρηματικά έπαθλα ύψους 31.000 ευρώ.

Σε μια δύσκολη εποχή για την κυπριακή οικονομία, ο κ. Eremin σταθερά και σοβαρά εδώ και τρία χρόνια στον κυπριακό αθλητισμό. Παράλληλα με τους πρώτους Aphrodite Games το 2014, άνοιξε τις πύλες του στον Άγιο Τύχωνα και το Geraklion Camp, ένα πρότυπο κέντρο που διαθέτει ξενώνες, χώρους ξεκούρασης και αναψυχής αλλά και ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο CrossFit (ένα από τα έξι του Geraklion Fund – τα άλλα πέντε βρίσκονται στη Μόσχα)

Αξίζει να σημειωθεί πως για να διατηρεί κάποιος γυμναστήριο CrossFit πληρώνει ένα σεβαστό ποσό ετησίως στην αμερικανική εταιρεία που διατηρεί τα δικαιώματα του CrossFit, το οποίο είναι trademark.

Μιλώντας με πάθος για το CrossFit ο Ρώσος επιχειρηματίας και αθλητής είπε ότι «πρόκειται για ένα πολύ ευγενές σπορ με τρομερά συναισθήματα και έντονο το στοιχείο της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζόμενων». Ήταν πλαισιωμένος από την Oxana Siivenko, αθλήτρια CrossFit και αργυρή Ολυμπιονίκη στο Πεκίνο στην Άρση Βαρών, αλλά και την Tatiana Kashirina, αργυρή Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών στο Λονδίνο και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα +75kg, η οποία γυμνάζεται στο Geraklion στη Μόσχα και βρίσκεται στην Κύπρο ως καλεσμένη του κ. Eremin. 

Μάλιστα οι δύο αθλήτριες εξήραν το  έργο του κ. Eremin, τόσο στο τομέα του CrossFit όσο και γενικότερα του αθλητισμού.

Ο κ. Eremin είπε ότι οι Aphrodite Games πήραν το όνομά τους από τη θεά Αφροδίτη η οποία καταγόταν από την Κύπρο «αλλά και για να τιμηθούν οι γυναίκες», όπως εξήγησε, ενώ ανέφερε ότι «έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια ώστε οι συμμετέχοντες στους αγώνες να απολαύσουν τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όσο και την Κύπρο και να γνωρίσουν τις ομορφιές της».

Έχοντας στενή σχέση με το νησί μας ο Sergey Eremin, μέσω του Geraklion Fund, στηρίζει και άλλα αθλητικά γεγονότα και ομάδες στην Κύπρο. 

Τέλος, ο κ. Eremin δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους τους Κυπρίους που συμβάλλουν στην επιτυχία των Aphrodite Games, ξεκινώντας από το Δήμο Λεμεσού, τον ΚΟΑ και την Αρχή Λιμένων, αλλά και τις εταιρείες που χορηγούν τη διοργάνωση, με πρώτο τον Χρυσό Χορηγό, τον Όμιλο της PHC.