ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σπύρος Οικονόμου: «H Anytime ήρθε για να μείνει. Υπάρχει ένας μεγάλος χρονικός ορίζοντας μπροστά μας, από εδώ μέχρι το άπειρο»

11:13 - 13.07.2017

Νέα ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο με την «στήριξη» της Interamerican.

Του Μιχάλη Μενελάου

Τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, επέκτεινε η ασφαλιστική εταιρεία «Ιντεραμέρικαν Ελληνική Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών Α.Ε.», μέσω υποκαταστήματος της με την εμπορική ονομασία Anytime Online. Με τη σειρά της η Interamerican υπάγεται στον πολυεθνικό  Όμιλο Achmea με έδρα το Zeist της Ολλανδίας

Η υποκατάστημα της Anytime By Interamerican, άνοιξε στην Κύπρο επίσημα στις 10 Απριλίου του 2017, με την εταιρεία να «βγαίνει» διαφημιστικά τον Μάιο του ίδιου έτους. 

Ο Σπύρος Οικονόμου, Επικεφαλής της Anytime Κύπρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BusinessNews ανέφερε πως η Anytime ξεκινά με σταθερά βήματα και αναπτύσσεται συνεχώς. 

«Ξεκινάμε με τις ασφάλειες αυτοκινήτου και θα επεκταθούμε σε περισσότερες χρήσεις όσον αφορά τα μηχανοκίνητα», ανέφερε ο κύριος Οικονόμου.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην χρήση της τεχνολογίας αλλά και τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πελάτη, προσφέροντας οικονομία και ευκολία στην χρήση. 

«Κρατάμε τα κόστη χαμηλά για να κρατούμε και το αντίκτυπο στον πελάτη κάτω», εξήγησε ο κύριος Οικονόμου, περιγράφοντας το μοντέλο και την φιλοσοφία της εταιρείας. 

Φιλοσοφία η οποία διέπεται από την άμεση σχέση ασφαλιστικής εταιρείας – πελάτη. Μια σχέση που στην Κύπρο για πολύ καιρό χαρακτηριζόταν ως απόμακρη ή και απρόσωπη. Η ασφαλιστική μηχανή με τον τρόπο και τον ρυθμό που αναπτυσσόταν τρόμαζε το κοινό, καθώς τις έβλεπαν - και σε κάποιες περιπτώσεις τις αντιμετώπιζαν - όπως τις τράπεζες. 

Εταιρείες με «βαριά προϊόντα», «περίεργους όρους» και «πολύπλοκες διαδικασίες» κρατώντας το κοινό σε απόσταση από την εταιρεία δημιουργώντας παράλληλα μια ανασφάλεια όσον αφορά τον εν λόγω τομέα. Σε αντίθεση με την Αnytime, όπως εξήγησε στο BusinessNews ο επικεφαλής της εταιρείας στο νησί, όπου «οι όροι μας είναι μέσα στην ιστοσελίδα και είναι ανοικτοί για το κοινό. Γραμμένοι με τρόπο σαν να τα έγραψε ένας απλός άνθρωπος για να αντιλαμβάνεται και να τα κατανοεί ένας απλός άνθρωπος».

Ένα άλλο «δυνατό χαρτί» της εταιρείας είναι το γεγονός πως όλες οι ανάγκες των πελατών μπορούν να καλυφθούν μέσα από ένα αριθμό. Έτσι η εξυπηρέτηση ή και η φροντίδα ατυχήματος, το «έχουμε μαζέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Οικονόμου. «Ό,τι θες σε ένα αριθμό. Σηκώνεις το τηλέφωνο και κάνεις την δουλειά σου. Αυτή είναι η διαφορά μας ως νοοτροπία».

Ο κύριος Οικονόμου εξήγησε πως με την πιο πάνω κίνηση, μειώνεται το κόστος και δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά κόστη στην εταιρεία, κάτι που έχει και άμεσο αντίκτυπο στα τέλη που καλείται ο πελάτης να καταβάλει.

Κληθείς να σχολιάσει τα κριτήρια επιλογής του νησιού για επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ο κύριος Οικονόμου τόνισε πως «ήρθαμε για να μείνουμε. Υπάρχει ένας μεγάλος χρονικός ορίζοντας μπροστά μας, από εδώ μέχρι το άπειρο».

«Βλέπουμε μια ώριμη, ασφαλιστικά, αγορά. Ένα κοινό που είναι δεκτικό στην ασφάλεια και έχει παιδεία και ασφαλιστική πείρα», με το μοντέλο της Anytime να είναι επεκτάσιμο, καθώς ασχολείται με την ψηφιακή ασφάλιση, παρέχεται στην εταιρεία η δυνατότητα «εκμετάλλευσης» σε περισσότερες από μια χώρα. 

Έτσι, η Κύπρος πέραν της πρόσφορης ασφαλιστικής αγοράς, παρέχει και το στοιχείο της κοινής γλώσσας και νοοτροπίας. Πέραν τούτου, η εταιρεία «στέκει» πάνω στο όνομα της Interamerican. Μια ασφαλιστική που είναι πιο γνωστή στα κοινά των 30 ετών και άνω, δίνοντας την ευκαιρία στην Anytime να «κτίσει» πάνω σε κάτι που υπήρχε παλαιότερα στο νησί, φέρνοντας μια καινούργια διάθεση και διαδικασία στον χώρο της ασφάλισης. 

Όσον αφορά την απήχηση του κοινού, ο κύριος Οικονόμου, εξέφρασε την ευαρέσκειά του, καθώς οι Κύπριοι πολίτες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο επικεφαλής της Anytime Κύπρου, μίλησε για τα συγχαρητήρια που έλαβε η εταιρεία από τους πελάτες της, ασχέτως της σύντομης παρουσίας της εταιρείας στο νησί. Συγχαρητήρια που αφορούσαν την ποιότητα της εξυπηρέτησης αλλά και την ταχύτητα. Αναφερόμενος στα περιστατικά που έχει εξυπηρετήσει η Anytime, ανέφερε πως οι πελάτες εξεπλάγησαν ευχάριστα από τον χρόνο εξυπηρέτησής τους. 

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας στο νησί αλλά και για επέκτασή της με άλλα υποκαταστήματα, ο κύριος Οικονόμου ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα της εταιρείας. Η εταιρεία όμως, στις μελλοντικές της βλέψεις έχει την ασφάλιση μοτοσικλέτας, καθώς τώρα ασχολείται αποκλειστικά στα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να εκταθεί και στην ασφάλεια οικίας. 

Η εταιρεία συνεργάζεται με άλλες εταιρείες στην Κύπρο για την παροχή οδικής βοήθειας αλλά και με τοπικά δικηγορικά γραφεία για το νομικό κομμάτι της εταιρείας. 

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα υβριδικό μοντέλο. Στην αρχή υπήρχε η άμεση ασφάλιση ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι ασφαλιστές της εταιρείας για το κοινό. Κάτι παρόμοιο μπορεί να εξεταστεί και για την Κύπρο, ανέφερε ο κύριος Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα πως η εταιρεία προχωρεί αργά και σταθερά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε άλλους τομείς ασφάλισης.

Όσον αφορά τις τιμές της Anytime, ο κύριος Οικονόμου, προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να ρίξουν μια ματιά στην ιστοσελίδα της εταιρείας στον σύνδεσμο https://www.anytimeonline.com.cy/quote και να ακολουθήσουν τα απλά βήματα για αίτησή τους για να δουν την χρέωση του οχήματός τους.