ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

'Pizza Hut': Κλείνει τα εστιατόρια της στις ΗΠΑ

08:53 - 12.08.2019

Η αλυσίδα καταστημάτων εστίασης 'Pizza Hut' αποφάσισε να αλλάξει την στρατηγική της και να κλείσει εκατοντάδες καταστήματά της, ώστε να επικεντρωθεί μόνο στο delivery και carryout. Η ανακοίνωση έγινε κατά την παρουσίαση των πιο πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας και αφορά στις δραστηριότητες της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως αναφέρουν ειδικοί των επιχειρήσεων φαφητού αυτό το βήμα ίσως είναι κάτι που θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις φαγητού στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα υπάρχουν 7.496 εστιατόρια Pizza Hut στις Ηνωμένες Πολιτείες και από την αλλαγή θα επηρεάστουν περίπου 500 τοποθεσίες εστιατορίων Pizza Hut. Σύμφωνα με τον David W. Gibbs, Πρόεδρο και CEO της Yum! Brand, αναμένεται ότι ο αριθμός μπορεί να μειωθεί σε 7.000, μέσα στους επόμενους 24 μήνες, καθώς η εταιρεία κλείνει τα εστιατόρια που έχουν χαμηλή απόδοση.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να υπολογιστεί πότε θα κλείσει το εκάστοτε κατάστημα και πότε θα αντικατασταθεί. «Θα υπάρξουν κενά σε ορισμένα από αυτά, αλλά σίγουρα ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε».

Τα KFC και τα Taco Bell, που ανήκουν και αυτά στη Yum! Brands, θα εστιάσουν και αυτά στα delivery. Η KFC, η οποία συνεργάζεται με την Grubhub, διαθέτει σήμερα 2300 τοποθεσίες που προσφέρουν delivery, αλλά και 4.500 εστιατόρια Taco Bell που επικεντρώνουν σε αυτό.

Πηγές: foodbusinessnews & today.com