ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΓ. ΝΑΠΑ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το Πάρκο Παλιάτσο μετά το ατύχημα

12:22 - 14.04.2019

Αναστέλλει τη λειτουργία του το λούνα παρκ Παρκο Παλιατσο μέχρι να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος που είχε θύματα ένα 7χρονο παιδί και την 44χρονη μητέρα του.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι έχουν κληθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για πραγματοποίηση ελέγχων στο πάρκο.

Αναφέρει επίσης τα εξής:

"Καλούμε εκ νέου τις αρχές για επιθεώρηση πριν από την επαναλειτουργία μας. Αναφορικά με το ατύχημα που έχει συμβεί  στο πάρκο μας στην Αγία Νάπα, με τον τραυματισμό δύο προσώπων και σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης,  το Διοικητικό Συμβούλιο του πάρκου, προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση.


1.            Εξειδικευμένοι τεχνικοί της Γερμανικής εταιρείας TUV SUD  επιθεωρούν όλα τα παιχνίδια μας και εκδίδουν πιστοποιητικά καταλληλόλητας
2.            Ως Διοικητικό Συμβούλιο, ζητήσαμε χθες από τους ανωτέρω εμπειρογνώμονες και κατέθεσαν γραπτώς και στις αρχές, την ανωτέρω επιβεβαίωση.
3.            Όλοι οι χειριστές των διαφόρων παιχνιδιών που βρίσκονται στο πάρκο, τυγχάνουν εκτεταμένης εκπαίδευσης για όλα τα θέματα ασφάλειας και υγείας αλλά και τρόπων χειρισμών όλων των παιχνιδιών ή και μηχανημάτων.
4.            Συνεργαστήκαμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, παρουσιάζοντας πολύ περισσότερα στοιχεία ή και έγγραφα από όσα μας ζητήθηκαν.
5.            Στα 20 χρόνια ιστορίας και λειτουργίας του πάρκου φιλοξενώντας πέραν των 8,000,000 επισκεπτών , ήταν η πρώτη φορά που  συνέβη ένα τέτοιο ατύχημα.
6.            Ευτυχώς, όπως διαφαίνεται, τα δύο τραυματισμένα πρόσωπα δεν διατρέχουν πλέον κάποιο σοβαρό κίνδυνο. Η έγνοια μας και οι προσευχές μας βρίσκονται μαζί τους και ευχόμαστε σύντομη και πλήρη ανάρρωση και θα σταθούμε στο πλευρό της οικογένειας για οτιδήποτε χρειαστεί.
7.            Έχουμε τακτική επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και τους έχουμε διαμηνύσει να κάμουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία των 2 προσώπων που τραυματίστηκαν.
8.            Παρά το γεγονός ότι όλα τα μηχανήματα στο πάρκο βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, πλήρως συντηρημένα και διατηρημένα και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε και ο παραμικρός κίνδυνος για τους επισκέπτες και πελάτες του πάρκου, αποφασίστηκε  μέχρι να επιβεβαιώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν συντρέχει ούτε και ο παραμικρός κίνδυνος, το πάρκο δεν θα δέχεται επισκέπτες".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΤΥΧΗΜΑ – ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ: Καλά νέα για μητέρα και παιδί – Το σενάριο που διερευνά η Αστυνομία

Σημειώνεται πως η άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ έληξε στις 31 Μαρτίου ενώ η ανανέωση της αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

"Όλοι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγιναν επιτυχώς" αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, " η εξασφάλιση της άδειας είναι θέμα χρόνου, κατέληξαν.

Το τμήμα επιθεώρηση εργασίας θα λάβει υπόψη σοβαρές παραμέτρους που επηρεάζουν την εξέλιξη, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αναστάσιο Γιαννάκη, ο οποίος ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τις έρευνες συνεχίζει και η Αστυνομία, αναμένοντας την γραπτή κατάθεση της μητέρας αλλά και των ιατρών που περιέθαλψαν τους τραυματίες.

KYΠΕ