ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Το 2018 ο Dro.Me.A Racing πρόσφερε 5,5 χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

11:52 - 10.03.2019

Δέκα χρόνια επιτυχιών, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου, καθώς και δέκα χρόνια προσφοράς στο αγωνιστικό και κοινωνικό αθλητισμό, έκλεισε το 2018 το Σωματείο Dro.Me.A Racing, κατά την οποία χρονιά το Σωματείο έδωσε ως εισφορά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα 5,5 χιλιάδες ευρώ.

 
Αυτό αναφέρθηκε κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, η οποία ήταν, παράλληλα, και εκλογική και καταστατική και η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στο ΓΣΠ.
 
Ο Πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Άδωνις Αργυρού, σε ομιλία του στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και φίλους του Σωματείου, τα οποία παρευρέθηκαν στην Συνέλευση, καθώς και όσους πριν από δύο χρόνια τους έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρουν στο δρομικό κίνημα.  
 
«Πραγματικά οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν πάρα πολλές τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτά τα δύο χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους εμάς, ιδιαίτερα στο να αναπτύξουμε, να εξελίξουμε, και να βελτιώσουμε το Σωματείο. Θεωρώ ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων που μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε η δύναμη μας. Το Σωματείο μας αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο και στον κοινωνικό αθλητισμό αλλά και στον αγωνιστικό», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Αργυρού στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία στους ιδρυτές του Σωματείου, οι οποίοι ήταν παρόντες στην Γενική Συνέλευση, το Γιώργο Λουκαϊδη, το Νικόλα Σουρμελή, τον Στέλιο Ιωάννου και τον Κωνσταντίνο Κυριακίδη.
 
Ο απερχόμενος Γραμματέας του Σωματείου Dro.Me.A Racing, Όμηρος Χριστοδούλου, παρουσιάζοντας την ανασκόπηση του 2018 είπε ότι ο Dro.Me.A Racing είναι ένα σωματείο καθαρά εθελοντικής μορφής με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.
 
Σημείωσε ότι το 2018 το Σωματείο είχε 198 εγγραφές νεών μελών και συγκεκριμένα, είπε ότι τα μέλη αυξήθηκαν από 670 σε 868.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι οι συμμετοχές στους αγώνες που διοργανώνει το Σωματείο  αυξήθηκαν το 2018 κατά 484 και συγκεκριμένα, όπως είπε, αυξήθηκαν από 1.780 σε 2.264.
 
Πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη απήχηση στα προγράμματα εισαγωγής στο τρέξιμο που αριθμούν μέχρι σήμερα 11 κύκλους (30 μήνες λειτουργίας) με πολλούς νέους δρομείς να προχωρούν με επιτυχία σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι το Σωματείο προχώρησε σε πλήρη ψηφιοποίηση των λειτουργιών του Σωματείου (λογιστικά, εγγραφές μελών, εγγραφές αγώνων, ανανεώσεις και επικέντρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θετικό αντίκτυπο), σε επανατοποθέτηση των σκοπών λειτουργίας του Σωματείου με προτεραιότητα τον κοινωνικό αθλητισμό και την στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, σε αγορά νέων προϊόντων, σε εξόφληση όλων των οφειλών του σωματείου, σε καινούργιες αγορές που αναβαθμίζουν ποιοτικά τους αγώνες και περιορίζουν την εξάρτηση του Σωματείου από 3ους  (αψίδες, κάγκελα, κόνους, ηλεκτρονικό πίνακα χρονομέτρησης, κλπ) .
 
Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε, επίσης, και στους αθλητές του σωματείου με τις καλύτερες επιδόσεις παγκύπρια σε άνδρες και γυναίκες .
 
Όσον αφορά τους στόχους του Σωματείου για το 2019, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της υλικοτεχνικής δομής του σωματείου, η αναβάθμιση των αγώνων με επίκεντρο τον ορεινό Μαραθώνιο του Τροόδους, η μεγαλύτερη εμπλοκή στην συνδιοργάνωση αγώνων, η απόδοση μεγαλύτερης αξίας στα μέλη του Σωματείου και η εντονότερη παρουσία στο Social Media. 
 
Κατά τη συνέλευση τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο- αφιέρωμα για τα 10χρονα του Dromea Racing.
 
Το Σωματείο τίμησε, επίσης, τους διαχρονικούς χορηγούς και υποστηρικτές του, οι οποίοι, σε σύντομους χαιρετισμούς τους, εξέφρασαν την χαρά τους που τους δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξουν το Dromea Racing, διότι, όπως ανέφεραν, μέσα από τις εκδηλώσεις του, το Σωματείο προάγει τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά.

Το απερχόμενο ΔΣ του Σωματείου, με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, έδωσαν σε όλες τις κοπέλες που παρευρέθηκαν βραχιολάκια από την Europa Donna.
 
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε η Καταστατική Γενική Συνέλευση, στην οποία τα μέλη, μετά από ενδελεχή συζήτηση, ενέκριναν τις αλλαγές που προνοούνται πάνω στο Καταστατικό του Σωματείου έπειτα από εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας του 2017 και 2018 περί Σωματείων και Ιδρυμάτων καθώς και άλλα συναφή θέματα.
 
Στη συνέχεια, τα μέλη του Σωματείου προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία για εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, από τριμελή επιτροπή, στο νέο Δ.Σ. εκλέγησαν οι Αργυρού Άδωνις, Ηλία Γιώργος, Κουννίδης Μάκης, Μανώλη Στάθης, Μενελάου Γιώργος, Χατζηπολυκάρπου Σοφιανός, Χριστοδούλου Όμηρος και Χρυσάνθου Λία. Επιλαχόν μέλος είναι ο Πρωτόπαπας Χριστόφορος.