ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Νέος εξοπλισμός στο λιμάνι Λεμεσού, από την DP World Limassol

09:56 - 22.01.2019

Στην αγορά νέου εξοπλισμού προχώρησε η DP World Limassol, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού Λεμεσού, σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή του τερματικού πολλαπλών χρήσεων.

 
Όπως αναφέρεται, ένας νέος, υπερσύγχρονος κινητός λιμενικός γερανός και ένας τροχοφόρος φορτωτής έχουν προστεθεί στο ενεργητικό της εταιρείας, με στόχο την επιτάχυνση των λειτουργιών και την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στο τερματικό.

"Ο νέος εξοπλισμός, ο οποίος πρόκειται να αξιοποιηθεί για σκοπούς φορτοεκφόρτωσης γενικών εμπορευμάτων, χύδην φορτίου και εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα και την ασφάλεια των λιμενικών εργασιών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο εξυπηρέτησης των σκαφών", προστίθεται.


 
Σημειώνεται ακόμη πως, πέραν από τη γρηγορότερη φορτοεκφόρτωση, η καμπίνα ελέγχου των νέων αυτών μηχανημάτων είναι εργονομικά σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει καλό οπτικό πεδίο, εργασιακή άνεση, ενώ τα μηχανήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με χαμηλές εκπομπές και επίπεδα θορύβου.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, αναφέρει πως "η προσθήκη του νέου εξοπλισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που ενισχύουν την προώθηση του εμπορίου στην Κύπρο".

"Οι νέοι γερανοί θα επιτρέψουν στην DP World Limassol να εργαστεί ακόμη πιο μεθοδικά, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερο κύκλο εργασιών σε όλες τις αποβάθρες του τερματικού", σημειώνει και προσθέτει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει με την υλοποίηση βελτιωτικών ενεργειών, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες του λιμανιού.