ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Απόψε τα βραβεία του Παναγροτικού για πρόσωπα που στήριξαν τον γεωργικό τομέα - Βραβεύουν και τον ΠτΔ

10:31 - 21.01.2019

Ο ΔΗΣΥ πιστεύει στις δυνατότητες και την προοπτική του αγροτικού τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου του Παναγροτικού για τα Βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» και «Νικόλας Βύζακος» τα οποία θα απονεμηθούν απόψε στην Λάρνακα.

 
Αναφέροντας ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σημαντικός για τον τόπο, υπενθύμισε ότι η γεωργία τα πρώτα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο δυνατός πυλώνας της κυπριακής οικονομίας.
 
«Έχουμε δυνατότητες κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι -το ίδιο γνωρίζω και η Κυβέρνηση του Προέδρου μας Νίκου Αναστασιάδη- να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνατότητες τον αγροτικό τομέα», ανέφερε.
 
Αναφερόμενος στα βραβεία, ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Κυριάκος Καϊλάς είπε ότι το ΔΣ της οργάνωσης αποφάσισε ομόφωνα να θεσμοθετήσει το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης», ένα βραβείο βαρύνουσας σημασίας, γιατί όπως είπε ο Γλαύκος Κληρίδης έχει φέρει στον τόπο την αλλαγή, την πρόοδο, την ευημερία σε πολλούς αγρότες.
 
Εξήγησε ότι το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα πρόσωπο από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αρχές και αξίες που είχε ο Γλαύκος Κληρίδης, και ότι για φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
Σημείωσε επίσης ότι έχει θεσμοθετηθεί και το Βραβείο «Νικόλας Βύζακος» προς τιμήν του ιδρυτή του Παναγροτικού, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε έξι γεωργούς, έναν ανά επαρχία.
 
«Με όλα αυτά θεωρούμε ότι τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα τόσο στην πατρίδα, αλλά και στον πρωτογενή τομέα», ανέφερε».
 
Το βραβείο «Νικόλας Βύζακος» θα απονέμεται σε επαγγελματίες αγρότες, με πολυετή προσφορά προς τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα.