ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

RMHC® - Ronald McDonald House Charities Κύπρου

10:57 - 28.12.2018

RMHC® Κύπρου - ένα αυτόνομο, φιλανθρωπικό ίδρυμα.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το Ronald McDonald House Charities® Κύπρου (RMHC), που δραστηριοποιείται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας McDonald’s™ στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το οποίο πορεύεται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, το RMHC Κύπρου είναι ένα αυτόνομο, φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ως στόχο την προσφορά στον τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παιδιών, κάνοντας το παν για να κρατήσει ενωμένες τις οικογένειες παιδιών με σοβαρές ασθένειες, ειδικά κατά τις περιόδους θεραπείας τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα έσοδα του RMHC Κύπρου προέρχονται από το κοινό, μέσω των συνεισφορών του στα κουτιά του RMHC που βρίσκονται σε όλα τα εστιατόρια της McDonald’s™, από άμεσες χορηγίες ιδιωτών, εταιρειών και οργανισμών (με κύριο χορηγό τα McDonald’s™ Cyprus), καθώς και από διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά διαστήματα, όπως παιδικά φεστιβάλ, δείπνα κ.α.

Το 2014 το πρώτο μεγάλο έργο 

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου ήταν η δημιουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Οκτώβριο του 2014, ωστόσο η δράση του Ιδρύματος δεν τελείωσε εκεί.

Η νέα συμφωνία του 2018 «ανάσα» για τις οικογένειες

Το Σεπτέμβριο του 2018 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ RHMC Κύπρου και Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο, το οποίο θα φιλοξενεί οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάριο Νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Λευκωσία.

Η συμφωνία προνοεί τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας, που ανεγείρονται ήδη στο χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Λευκωσία, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες, ενώ η λειτουργία του θα γίνεται βάσει διεθνών προτύπων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 

*Τα McDonald’s™ Κύπρου ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο νησί πριν 21 χρόνια, με το πρώτο τους εστιατόριο να ανοίγει στη Λάρνακα τον Ιούνιο του 1997.  Έκτοτε μέχρι και σήμερα η McDonald’s™ προχώρησε στο άνοιγμα ακόμη 17 εστιατορίων, φτάνοντας τα 18 καταστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο.