ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ρεκόρ νέων συνδρομητών για τη Netflix - «Άλμα» κερδών στο γ' τρίμηνο

12:49 - 17.10.2018

Στα 137 εκατομμύρια έφτασαν οι συνδρομητές της Netflix στο τέλος του τρίτου τριμήνου, μετά την προσθήκη 7 εκατ. νέων συνδρομητών το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, καθησυχάζοντας έτσι τους επενδυτές που ανησυχούσαν για ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξής της.

Οι μετοχές της εταιρείας, που ήδη από την αρχή του έτους καταγράφουν κέρδη 78%, έκαναν άλμα 14% στα 394,25 δολάρια στο after trading, δίνοντας ώθηση και σε άλλες μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Netflix πρόκειται να επενδύσει συνολικά πάνω από 8 δισ. δολάρια φέτος σε προγράμματα ψυχαγωγίας προκειμένου να προσελκύσει νέους συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Ήδη, το τρίτο τρίμηνο του έτους κυκλοφόρησε τον μεγαλύτερο αριθμό πρωτότυπων τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών μέχρι σήμερα, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι νέοι κύκλοι επεισοδίων των επιτυχιών "Orange is the New Black" και "BoJack Horseman".

Η εταιρεία φαίνεται πως ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ πρόσθεσε περίπου 1,1 εκατ. συνδρομητές, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητές της έφεραν επιπλέον 5,9 εκατ. συνδρομητές.

Οικονομικά αποτελέσματα

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 402,8 εκατ. δολάρια ή 89 σεντς ανά μετοχή, έναντι 129,6 εκατ. δολαρίων ή 29 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν κέρδη 68 σεντς ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 4 δισ. δολάρια, ευθυγραμμιζόμενα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, έναντι 2,98 δισ. δολαρίων το τρίτο περσινό τρίμηνο.

«Ξεπερνάμε τις προβλέψεις», δήλωσε ο CEO Reed Hastings μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. «Πιστεύω ότι με την προσήλωσή μας στις διαφημίσεις θα μπορέσουμε να γίνουμε πιο ακριβείς και να επικεντρωθούμε στα βασικά», συμπλήρωσε.

Αιφνιδιάστηκε και η Morgan Stanley

Θα ήταν ασφαλές να πούμε ότι η Morgan Stanley δεν είχε προβλέψει την αύξηση των συνδρομητών της Netflix σε αυτό το επίπεδο.

Η Τράπεζα αύξησε την τιμή-στόχο στα 475 δολάρια από τα 450 δολάρια ανά μετοχή την Τετάρτη, αφότου ο γίγαντας του streaming εξέπληξε τους επενδυτές. Όμως, μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, προτού ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Netflix η Morgan Stanley είχε μειώσει την τιμή-στόχο στα 450 δολάρια από 480 δολάρια ανά μετοχή.