ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

«Νέα σελίδα» για την Kraft Heinz

14:02 - 08.10.2018

Νέα σελίδα γυρίζει η Kraft Heinz καθώς διευρύνει τις δραστηριότητές της σε νέους ανερχόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων όπως είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο «γίγαντας» τυποποιημένων τροφίμων θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει μια νέα εταιρεία που ονομάζεται Evolv Ventures, η οποία θα επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων. Ως επικεφαλής της εταιρείας θα αναλάβει ο Bill Pescatello, ιδρυτικό μέλος της Peacock Equity, ενός επενδυτικού ομίλου ο οποίος ιδρύθηκε από την NBCUniversal και την GE Capital.

«Συμβαίνουν ανακατατάξεις στη βιομηχανία τροφίμων οι οποίες υπαγορεύονται από την τεχνολογία και τα νέα μοντέλα», δήλωσε ο Pescatello σε συνέντευξή του. Η Evolv θα επικεντρωθεί σε start up επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις αλυσίδες εφοδιασμού, τα logistics, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα project άμεσης κατανάλωσης για τους καταναλωτές, πρόσθεσε.

Η Evolv αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει τις πωλήσεις στο πλαίσιο ενός δικτύου το οποίο αποτελείται από αναπτυσσόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις τροφίμων. Το 2016, η Kellogg επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια για παρόμοιο σκοπό ενώ η General Mills δαπάνησε κεφάλαια για να επενδύσει σε εταιρείες όπως το Kite Hill και το Beyond Meat.

Παρόλο που αυτή είναι η πρώτη τέτοιου είδους δραστηριότητα της Kraft Heinz, η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα τμήμα που ονομάζεται Springboard, το οποίο συντελεί στο να δημιουργηθούν νέες μάρκες.

Η εταιρεία αναζητά νέες ευκαιρίες καθώς τα περιθώρια κέρδους της βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας των υψηλότερων εξόδων μάρκετινγκ και της ανάπτυξης νέων προϊόντων.