ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η Sky αποδέχεται την προσφορά εξαγοράς της από την Comcast

08:26 - 24.09.2018

Η βρετανική Sky αποδέχθηκε την προσφορά της Comcast η οποία προβλέπει την εξαγορά της με τίμημα 39 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε η Sky σήμερα Δευτέρα.

«Καθώς η τιμή που προσφέρει η Comcast είναι ουσιαστικά ανώτερη, είναι προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων της Sky να αποδεχθούμε την προσφορά της Comcast», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με αυτά, η Ανεξάρτητη Αρχή συστήνει παμψηφεί προς τους μετόχους της Sky να αποδεχθούν την προσφορά της Comcast και τους καλεί να την αποδεχθούν άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής επισφράγιση της προσφοράς της Comcast αλλά και δεδομένης της πιθανότητας διαγραφής της Sky από το χρηματιστήριο».

Να σημειωθεί ότι με την προσφορά της που ανέρχεται σε 15,67 στερλίνες ανά μετοχή της Sky, η Comcast έβγαλε εκτός συναγωνισμού την ανταγωνίστριά της Twenty-First Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ, που πρόσφερε τίμημα 15,67 στερλίνες ανά μετοχή, σε δημοπρασία που διεξήχθη σε τρεις γύρους το περασμένο Σάββατο.

«Η προσφορά της Comcast ύψους 17,28 στερλίνες ανά μετοχή συνιστά ένα άριστο αποτέλεσμα για τους ανεξάρτητους μετόχους της Sky», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων προσφέρει ένα 125% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Sky που ήταν στα 7,69 στερλίνες, από τον Δεκέμβριο του 2016..