ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η B2Kapital Cyprus πήρε την πρώτη άδεια εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων

12:36 - 15.05.2018

Η εταιρεία Β2KAPITAL CYPRUS LTD εξασφάλισε την πρώτη άδεια Εταιρείας Εξαγοράς Πιστώσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στις 10 Μαΐου 2018.

Στις αρχές του 2018, η Β2Kapital Cyprus αγόρασε εξασφαλισμένες και μη εξασφαλισμένες μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ύψους €145 εκατομμυρίων από την Ελληνική Τράπεζα, στην πρώτη συμφωνία αγοράς πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα.

Η εταιρεία είναι θυγατρική του νορβηγικού πολυεθνικού ομίλου B2HOLDING, ο οποίος εργοδοτεί 2.400 εξειδικευμένα στελέχη σε 23 Ευρωπαϊκές χώρες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της B2Kapital Cyprus, ο όμιλος, ο οποίος είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους αγοραστές και διαχειριστές Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) στην Ευρώπη, θεωρεί ότι η κυπριακή αγορά παρουσιάζει ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης. Η μητρική εταιρεία του Ομίλου, Β2Ηοlding ASA, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Όσλο. 

Στις 2 Μαΐου ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγησή του από τους οίκους Moody`s και Standard & Poor’s με κατάταξη στη βαθμίδα “Ba3” και “ΒΒ”  αντίστοιχα, με σταθερή προοπτική.