ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της

08:16 - 12.04.2018

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen αναμένεται να αντικαταστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του Ματίας Μούλερ την Πέμπτη, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα γνωστού ως ντίζελγκεϊτ που ταλαιπωρεί την εταιρεία από το 2015.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας συγκαλείται μια μέρα πιο νωρίς απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί και θα δημοσιοποιήσεις τις αποφάσεις του σε ανακοίνωση, όπως δήλωσε στο πρακτορείο πηγή που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία.  

Την Τρίτη, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι μελετάει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού του διοικητικού της συμβουλίου και αντικατάστασης του Μούλερ, εξέλιξη που έδωσε ώθηση στις μετοχές της εταιρείας.

Ο ίδιος ο κ. Μούλερ είχε «δώσει την ένδειξη ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στις αλλαγές» που θα γίνουν σε συζητήσεις με τον επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Χανς Ντίτερ Πέτς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt και το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων DPA γράφουν ότι ο Χέρμπερτ Ντις, επικεφαλής του ‘brand’ της VW αναμένεται να πάρει την θέση του Μούλερ.                        

Το Ντίζελγκεϊτ έχει κοστίσει την αυτοκινητοβιομηχανία πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε επαναγορές, πρόστιμα και αποζημιώσεις και η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα στη Γερμανία και στο εξωτερικό.

«Το πιο σημαντικό, το γεγονός ότι η κρίση έχει τεθεί υπό έλεγχο, έχει τελειώσει τώρα, γι αυτό θα ήταν ορθό για την VW να κοιτάξει προς μια νέα κατεύθυνση», εκτιμά ο αναλυτής της Metzler Bank Γιέργκεν Πίπερ.