ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η GAP Vassilopoulos κατέληξε σε συμφωνία με ελβετικό κολοσσό – Αλλάζει ο χάρτης του ηλεκτρονικού χρήματος

13:12 - 07.08.2017

Σε συμφωνία με ευρωπαϊκό κολοσσό προχώρησε η GAP Vassilopoulos.

Ο γνωστός Όμιλος εταιρειών θα είναι ο γενικός αντιπρόσωπος της SIX Payment Services (Europe) S.A. στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στις χώρες που δραστηριοποιείται σήμερα το Συγκρότημα. Πιο συγκεκριμένα, στην Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ισραήλ.
 
Βάσει της συμφωνίας, ο Όμιλος εταιρειών G.A.P. Vassilopoulos θα προσφέρει σύγχρονα τερματικά συστήματα πληρωμών για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες καθώς και την παροχή διαδικτυακής πλατφόρμας πληρωμών σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο όμιλος εταιρειών SIX Group είναι κολοσσός στο εξωτερικό, κάτι το οποίο προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη συμφωνία της GAP Vassilopoulos. Συγκεκριμένα είναι ο κύριος παροχέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελβετία και εδρεύει στην Ζυρίχη. 
 
Στις πιο πάνω υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται η εκκαθάριση των ενδοτραπεζικών συναλλαγών της Ελβετίας (interbank clearing).
 
Η SIX Group περιλαμβάνει την SIX Swiss Exchange, η οποία είναι ένα από τα κυριότερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αξίες αγοράς που υπερβαίνουν τα 1,000 δισεκατομμύρια Ελβετικά φράγκα.
 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την SIX Payment Services, με την οποία κατέληξε σε συμφωνία  η GAP Vassilopoulos, προσφέρει υπηρεσίες σε τράπεζες και επιχειρηματίες με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας, παρέχοντάς τους όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να συναλάσσονται χωρίς μετρητά. 
Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την SIX Payment Services είναι και τα ακόλουθα:
Λειτουργεί και συντηρεί πάνω από 14.000 ATMs.
Μόνο το 2016 η SIX έχει προχωρήσει σε 3.6 δισεκατομμύρια συναλλαγές. 
Οι πελάτες της μπορούν να κάνουν συναλλαγές χωρίς μετρητά σε πάνω από 239.000 τερματικά που λειτουργούν υπό την SIX.
Κάνει ημερησίως πιστωτικές και χρεωστικές συναλλαγές 207 εκατομμυρίων φράγκων. 
Εξυπηρετεί πελάτες σε 33 χώρες.