BUSINESS ADS NEWS

Το Early Learning Centre φέρνει πιο κοντά γονείς και παιδιά – Το δώρο τους για τα Χριστούγεννα

 

Πόσο χρόνο αφιερώνει ο μέσος γονέας όταν παίζει με τα παιδιά του; Ποια είναι τα οφέλη του χρόνου αυτού για τη μελλοντική ανάπτυξή τους; Με ποιους τρόπους ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του εγκεφάλου, του χαρακτήρα και των δεξιοτήτων που θα αποκτήσει ένα παιδί μεγαλώνοντας; 

Η ευθύνη των γονέων για την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών τους αναμφίβολα είναι μεγάλη και καθοριστική, όπως έχει ειπωθεί, «δυστυχώς τα παιδιά δεν έρχονται στον κόσμο με ένα εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης και ανάπτυξης», γι’ αυτόν τον λόγο πολύ συχνά οι γονείς αυτοσχεδιάζουν με γνώμονα την αγνή αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά τους.

Αυτή η πρωταρχική έννοια της φροντίδας ωστόσο, σε μια εποχή που ο τομέας της επιστήμης που ερευνά την ανάπτυξη των νέων παιδιών έχει κάνει τεράστια άλματα, μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει πιο μεθοδική και αποτελεσματική με απλούς τρόπους και την απαραίτητη επένδυση πολύτιμου χρόνου από την ομολογουμένως «γεμάτη» καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το παιχνίδι από μόνο του αναπτύσσει τη δημιουργικότητα του παιδιού και το βοηθά να βρίσκει νέες ιδέες αλληλοεπιδρώντας ταυτόχρονα με το περιβάλλον και τους φίλους του. Όταν, όμως, ένας ενήλικας παίζει με το παιδί του, τότε η εμπειρία προσφέρει κάποιες πολύ σημαντικές παραμέτρους, οι οποίες θωρακίζουν τη μετέπειτα εξέλιξη, αλλά και τη συμπεριφορά του παιδιού όταν θα κληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο να ενταχθεί στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η χρονική περίοδος, από τη μέρα που θα γεννηθεί ένα παιδί μέχρι και την ηλικία των 6 ετών, είναι καθοριστική προκειμένου να αναπτύξει τις δεξιότητές του, τη συναισθηματική του νοημοσύνη αλλά και το σώμα του.

Γι’ αυτό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γονείς, οι κηδεμόνες αλλά και όλοι οι ενήλικες που είναι αναμεμειγμένοι στη ζωή του παιδιού θα πρέπει να εμπλέκονται ενεργά στον χρόνο του παιχνιδιού του.

Τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η αφιέρωση του χρόνου των γονιών στον χρόνο παιχνιδιού του παιδιού τους είναι:

-        Αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.

-        Αναπτύσσει την καλή φυσική κατάστασή του.

-        Αναπτύσσει τη συγκέντρωση, την ανεξαρτησία, αλλά και τη δημιουργικότητά του.

-        Προετοιμάζει το παιδί για την ενηλικίωση.

-        Βοηθά το παιδί να εκτιμήσει τη φύση.

-        Προσδίδει την ευκαιρία στο παιδί να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του.

-        Δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να αντιληφθούν τα ενδιαφέρονται, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του παιδιού.

Όλα αυτά τα σημαντικά δεδομένα και στοιχεία στοχεύει να αναδείξει στους γονείς γι’ αυτήν τη γιορτινή περίοδο η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών Early Learning Centre, οργανώνοντας ένα μαγικό εργαστήρι ανάπτυξης σχέσεων και ικανοτήτων που θα γίνει στο Metropolitan Square, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, ο χρόνος σταματά για γονείς και παιδιά να έρθουν πιο κοντά μέσω ενός διαδραστικού εργαστηρίου, που σκοπό έχει να παρέχει, σε γονείς και παιδιά, σημαντικές γνώσεις για πολύτιμες οικογενειακές στιγμές μάθησης και διασκέδασης, με ερεθίσματα και ιδέες που θα ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις μικρών αλλά και μεγάλων, αξιοποιώντας πάντα τα παιχνίδια του Early Learning Centre που αναπτύσσουν τις δεξιότητες και διεγείρουν τους αισθητηριακούς νευρώνες των παιδιών.

Το διαδραστικό εργαστήρι θα καθοδηγήσει με την εμπειρογνωμοσύνη της η Ελένη Μιχαήλ, εμψυχώτρια ομάδων, εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, εφαρμοσμένης θετικής ψυχολογίας και ολιστικής ανάπτυξης, η οποία θα μυήσει τους γονείς και κηδεμόνες στον μαγικό κόσμο της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας. Επιπλέον, η Λουΐζα Θεοφάνους, συμβουλευτική ψυχολόγος και πρόεδρος της ψυχολογικής ένωσης Κύπρου και η Μαρία Ευριπίδου, ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια θα εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά μας προσφέροντας καθοδηγητικούς τρόπους έτσι ώστε να συμμετέχουν στις οικογενειακές δραστηριότητες.

Το διαδραστικό εργαστήρι είναι χωρισμένο σε τρεις ηλικιακές ομάδες για παιδιά 0 μέχρι 6 ετών:

15:00-15:45 «Ταξιδεύοντας με τις αισθήσεις» (παιδιά 0-2 ετών)

16:00-17:00 «Ώρα για φανταστικές ιστορίες» (παιδιά 3-4 ετών)

17:00-18:00 «Ανακαλύπτοντας τη δημιουργικότητά μας» (παιδιά 5-6 ετών)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εκ των προτέρων δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για εγγραφές και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του ELC στο Facebook στο www.facebook.com/elccyprus

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς το εργαστήρι είναι δομημένο σε ηλικιακές ομάδες προκειμένου να είναι αποτελεσματικό.