ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Εντυπωσιάζει θετικά διευθυντής club – «ΓΟΝΕΙΣ μαζέψτε τα παιδιά σας»

20:56 - 05.07.2019

Υπεύθυνος επιχειρηματίας που βάζει πάνω από το προσωπικό κέρδος, το δημόσιο συμφέρον…

Αυτά τα λόγια έρχονται στο μυαλό κάποιου διαβάζοντας το σημείωμα που ανήρτησε στο facebook ο Εύρος Ευριπίδου, εκ της ιδιοκτησίας του νυκτερινού κέντρου Summer Club Paphos.

Ο κ. Ευριπίδου θέτει το θέμα εισόδου ανηλίκων σε νυκτερινά κέντρα και θίγει την άγνοια των γονέων για τη σχετική νομοθεσία που επιτρέπει είσοδο σε clubs μόνο σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. «…παρατηρώ μετά λύπης ανήλικα παιδιά έξω από το μαγαζί να εκλιπαρούν για να μπουν μέσα και όχι μόνο αυτό, να τους φέρνουν γονείς με τα αυτοκίνητα και να τους αφήνουν εκεί έξω» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανακοινώνει ταυτόχρονα την απόφασή του να διασφαλίσει ότι στο εν λόγω club θα εισέρχονται μόνο άτομα που δικαιούνται.

 

Ή ανάρτησή του στο facebook έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες θετικές αντιδράσεις (430 likes) και αρκετά σχόλια από γονείς που τον συγχαίρουν για το μήνυμά του.

Το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Μετά από αρκετή σκέψη και έχοντας αποφασίσει ότι αυτό κάπου πρέπει να σταματήσει, θέλω να αναφερθώ στο θέμα ανηλίκων σε κέντρα αναψυχής. Μετά λύπης μου παρατηρώ ότι κάπου σαν κοινωνία όλο το φταίξιμο το ρίξαμε στους ιδιοκτήτες . Και εξηγούμαι , στα σαράντα τόσα χρόνια που εργάζομαι στον τομέα αυτό τα μάτια μου είδαν πολλά. Δεν επιτρέπεται όμως οι ίδιοι οι γονείς να θέλουν τα "μωρά" τους να εισέρχονται σε τέτοιους χώρους γνωρίζοντας ότι δικαίωμα εισόδου έχουν όσοι συμπληρώσουν το 17ο έτος ηλικίας τους. Και επιτρέπεται μόνο με την συνοδεία των γονέων τους αν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας τους. Αντί αυτού παρατηρώ μετά λύπης ανήλικα παιδιά έξω από το μαγαζί να εκλιπαρούν για να μπουν μέσα και όχι μόνο αυτό, να τους φέρνουν γονείς με τα αυτοκίνητα και να τους αφήνουν εκεί έξω. Όπως επίσης να παραποιούν ταυτότητες ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να εκθέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους υπαλλήλους του κέντρου αναψυχές όπως και τον ιδιοκτήτη. Αυτό το απαράδεκτο γεγονός πρέπει να σταματήσει, ΓΟΝΕΙΣ μαζέψτε τα παιδιά σας, δεν είναι καιρός για τέτοια, τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, τώρα όλα έχουν αλλάξει. Σε μια τέτοια περίπτωση πέρυσι τον Σεπτέμβρη δέχθηκα να διοργανώσω ένα πάρτυ μαθητών, λάθος μου, πολύ μεγάλο λάθος και απολογούμαι δημόσια, εκεί λοιπόν πέρασαν χωρίς την θέλησή μας ανήλικοι ξεγελώντας μας με ταυτότητες με αποτέλεσμα να καταγγελθώ και να με συλλάβει η αστυνομία. Τώρα τρέχω στα δικαστήρια έχοντας σοβαρά προβλήματα. Σαν διεύθυνση αποφασίσαμε μόνο με τη παρουσίαση της ταυτότητας θα επιτρέπεται η είσοδος και όχι απο το κινητό και όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος ηλικίας θα εισέρχονται στο χώρο. 'Οσοι είναι άνω των 16 μόνο με τους γονείς μπορούν να εισέλθουν και με κανένα άλλο. Ευχαριστώ.
Εύρος Ευριπίδου».