ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η κατάρρευση του Συνεργατισμού με απλά λόγια – Ο Πάμπος, η Μαρούλα και ο Πανίκκος

10:49 - 12.03.2019

Για χάρη της ιστορίας ο Πάμπος είναι ο σπιτονοικοκύρης, η Μαρούλα η σύζυγος του, ο Πανίκκος ο ενοικιαστής και ο Αντρίκκος ο εισπράκτορας.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ο Πάμπος ενοικιάζει το σπίτι του στον Πανίκκο. Ο Πανίκκος όμως δεν πληρώνει τα ενοίκια του και χρωστά στον Πάμπο 5.000 ευρώ και η Μαρούλα φωνάζει.

Έτσι ο Πάμπος προσλαμβάνει τον Αντρίκκο για να εισπράξει τα 5.000 ευρώ.

Ο Αντρίκκος πάει στον Πανίκκο και λέει του «Πανίκκο μου χαλάλι σου τα 5.000 ευρώ, δεν τα θέλουμε».

Ο Αντρίκκος τότε επιστρέφει στον Πάμπο και λέει του «Πάμπο μου όλα οκ. Εν μας χρωστά τίποτε ο Πανίκκος».

Ο Πάμπος τότε πάει στη γυναίκα του και λέει της «Μαρούλα όλα υπό έλεγχο. Δεν μας χρωστά τίποτε ο Αντρίκκος, τα κανονίσαμε».

Η Μαρούλα σιωπά.

Μετά από λίγες ημέρες πρέπει να πληρωθεί η δόση του δανείου. Η Μαρούλα ζητά τις 5.000 ευρώ, που υποτίθεται διαγράφηκαν που το χρέος του Αντρίκκου για να παν στη δόση.

Ο Πάμπος της απαντά «δεν τις έχω. Απλά… δεν μας χρωστά πλέον».

Η δόση δεν πληρώνεται, η Τράπεζα ζητά να τους πιάσει το σπίτι τους, το διαμέρισμα που ενοικιάζουν, και το αυτοκίνητο ώστε να ξοφληθεί το δάνειο.

Τελικά συμφωνούν να δώσουν το διαμέρισμα της Τράπεζας και να πληρώνουν ένα μικρό ποσό το μήνα για να ξοφληθεί το υπόλοιπο.

Ο Πάμπος πανηγυρίζει. Μπορεί να «έφαε μούχτη» το διαμέρισμα η Τράπεζα, αλλά γλίτωσε το σπίτι τους και το αυτοκίνητο.

ΥΓ1: Ο Αντρίκκος ζήτησε δανεικά από τον Πάμπο για να γοράσει αυτοκίνητο και πλέον εργάζεται σε εισπρακτική εταιρεία, αφού δήλωσε ότι κατέχει προηγούμενη πείρα.

ΥΓ2: Ο Πανίκκος σήμερα ζει σε αντίσκηνο έξω από τη Βουλή, διαδηλώνοντας καθημερινά γιατί να πληρώνει τα δάνεια άλλων.

ΥΓ3: Η μόνη διαφορά είναι ότι η Μαρούλα στο τέλος χώρισε τον Πάμπο με τον ίδιο πλέον να πουλά κούπες και λαχμαντζιού σε ένα καφενέ στην Βυζατζιά, ενώ οι δικοί μας ακόμα κυκλοφορούν άνενιας…