ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Γεωργιάδης έπαθε Χριστόφια…

13:02 - 07.03.2019

Δεν είναι η παραίτηση που είναι εξευτελιστική, αλλά η κατακραυγή του κόσμου που προσπερνάς…

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Μπορεί να είναι άδικο όταν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ φορτώνονται στους ώμους ενός ατόμου, αν και αποδεδειγμένα έχει επιτύχει σε άλλους τομείς, ωστόσο, όταν ζητάς πορίσματα, εκθέσεις, διαπιστώσεις και έρευνες από κάποια επιτροπή είσαι υπόχρεος όχι απλά να σεβαστείς τα αποτελέσματα, αλλά και να κάνεις κάτι γι’ αυτά.

Η παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη, ενός ανθρώπου που ναι μεν κόπιασε για την οικονομία της Κύπρου, αλλά με στοιχεία πλέον απέτυχε στο να τύχει σωστής διαχείρισης μια τράπεζα των πολιτών, επειδή αυτό ήταν ο Συνεργατισμός, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

Όχι επειδή θα πρέπει να του φορτωθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ και η Jaguar του Χατζηγιάννη, αλλά επειδή όταν αναλαμβάνεις κάτι θα πρέπει να το κάνεις σωστά, και ειδικά όταν επιμένεις στις κινήσεις σου, που αυτές στο τέλος αποτυγχάνουν και φτάνεις ένα βήμα πριν το κούρεμα.

Το κακό στην Κύπρο έγκειται στην άποψη των πολιτικών πως το να παραιτηθείς είναι εξευτελιστικό. Για μένα, προσωπικά πάντα, εξευτελιστικό είναι η κατακραυγή, οι ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά εγώ να συνεχίζω ακάθεκτος.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της οικονομίας της Κύπρου τα τελευταία έξι χρόνια», έγραψε ο ΥΠΟΙΚ. Σωστός. Όμως ενώ εσύ έχεις την ευθύνη της οικονομίας, είναι ο λαός της Κύπρου που πληρώνει πάντα τα σπασμένα.

Επιτέλεσες έργο; Σεβαστό. Δούλεψες; Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Όμως η παραίτηση σου θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη. Και ας κριθεί ο Πρόεδρος εάν την αποδεχθεί ή θα συνεχίσεις το έργο σου, που πλέον πάντα θα κρίνεται ακόμη πιο αυστηρά.

ΥΓ: Κ. Γεωργιάδη με την επανεκλογή Αναστασιάδη ζητήσατε να αποχωρίσετε από το Υπουργείο Οικονομικών. Λίγους μήνες μετά και μετά την Έκθεση – καταπέλτη γραπωθήκατε στη θέση σας. Βάσει τούτων δύο είναι τα καίρια ερωτήματα. Γνωρίζατε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας για τον Συνεργατισμό θα σας εξέθετε και θέλατε να γλυτώσετε τον πολιτικό σας βίο και μέλλον σε κάποιο άλλο πόστο; Ή απλά θεωρείτε ατιμωτική την παραίτηση; Δεν χρειάζεται απάντηση. Ρητορικά ήταν τα ερωτήματα…