ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Συμμετοχική χρηματοδότηση: ένα καινοτόμο εργαλείο χρηματοδότησης έρχεται και στην Κύπρο

11:39 - 30.05.2016

H συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) αποτελεί μια εναλλακτική και καινοτόμα μορφή χρηματοδότησης η οποία προφέρει πολλές δυνατότητες.

Πρόκειται για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από μεγάλο αριθμό ατόμων μέσω πλατφόρμας για ένα συγκεκριμένο έργο, προϊόν, μια επιχείρηση ή ιδέα. 


Η συμμετοχική χρηματοδότηση έχει  γίνει πλέον ένα παγκόσμιο πολυδιάστατο εργαλείο άντλησης πόρων το οποίο δρα συμπληρωματικά στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης. Η ανάπτυξη της συμμετοχικής χρηματοδότησης στην Κύπρο και η προώθηση του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου κρίνεται αναγκαία, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα ύπαρξης,  ρευστότητας ή χρηματοδότησης σε νεοφυείς αλλά και εδραιωμένες επιχειρήσεις. 


Η KPMG και η Anirot Development Organisation, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για το θέμα της συμμετοχικής χρηματοδότησης, δια μέσου της κοινής τους πρωτοβουλίας Crowdfunding Cyprus, διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Συμμετοχικής Χρηματοδότησης με επιφανείς, πρωτοπόρους και πραγματογνώμονες ομιλητές στον τομέα της Συμμετοχικής Χρηματοδότησης και των επιχειρηματικών κεφαλαίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ελβετία, την Ελλάδα και φυσικά την Κύπρο.


Ορισμένοι από τους Ομιλητές του Συνεδρίου είναι οι  Brian Meece-Επιχειρηματίας & Συνιδρυτής της πλατφόρμας RocketHub, Elan Zivotofsky-Συνέταιρος & Επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας της πλατφόρμας OurCrowd, Andreas Pages-Fintech στο Επιχειρηματικό Τμήμα Ψηφιακής Τεχνολογίας της Swisscom, Arik Speier-Επικεφαλής Υπηρεσιών Τεχνολογίας της KPMG Ισραήλ, Sarah Walker-Επικεφαλής Εναλλακτικών Χρηματοδοτήσεων της KPMG Ηνωμένου Βασιλείου, η Δρ. Λούκα Τ. Κατσέλη-Οικονομολόγος & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ),  Παγκράτιος Βανέζης-  Επικεφαλής της Ομάδας Enterprise and Startups της KPMG Κύπρου και Ειρήνη Δημητρίου- Συνιδρύτρια του Οργανισμού Anirot Development Organisation & Ιδρύτρια του Crowdfunding Cyprus. 


Το συνέδριο θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους της συμμετοχικής χρηματοδότησης δίνοντας πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα επιτυχημένων προσπαθειών συμμετοχικής χρηματοδότησης στο εξωτερικό και χρήσης ασφαλών και εύχρηστων πλατφορμών. 


Άτομα από διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριοποίησης, νέοι και υφιστάμενοι επιχειρηματίες, δικηγόροι, λογιστές, επενδυτές, άτομα που ασχολούνται με επενδυτικά ταμεία ή την προσφορά υπηρεσιών, τραπεζικοί, σύμβουλοι και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για θέματα χρηματοδότησης, επενδύσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν καίρια ερωτήματα τους αναφορικά με τη συμμετοχική χρηματοδότηση. 


H KPMG μέσω αυτού του συνέδριου συμβάλει για ακόμα μια φορά στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο. Το συνέδριο θα προσφέρει μεταξύ άλλων μια ισορροπημένη παρουσίαση της συμμετοχικής χρηματοδότησης και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για παραγωγική συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο στην Κύπρο το οποίο μπορεί να υποβοηθήσει την ανάπτυξη της. 


Η ομάδα KPMG Enterprise & Startups Hub σε συνεργασία με άλλα τμήματα της KPMG Κύπρου πρωτοπορούν προωθώντας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος στην Κύπρο με αυξημένες πηγές χρηματοδότησης όπως είναι τα Επενδυτικά Ταμεία και η εναλλακτική χρηματοδότηση κυρίως η συμμετοχική.


Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Πέρσα Παπαδημητρίου: 22209053 ή [email protected]