ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Υπεγράφη αναβαθμισμένο Μνημόνιο μεταξύ Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

12:35 - 04.06.2018

Επικαιροποιημένο και αναβαθμισμένο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης υπέγραψαν την Δευτέρα 4/6 στα γραφεία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, η Πρόεδρος της Αρχής Ρόνα Πετρή Κασάπη και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου) Αθανάσιος Κουτρομάνος.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη η κ. Κασάπη και ο κ. Κουτρομάνος ανακοίνωσαν και τη συνδιοργάνωση πολυθεματικής ημερίδας, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Νοεμβρίου του 2018, στην Κύπρο.
 
Όπως είπε η κ. Κασάπη, στόχος της επικαιροποίησης και αναβάθμισης του Μνημονίου είναι η προώθηση και βελτίωση των αρμοδιοτήτων που ασκούν στον τομέα των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, καθώς επίσης η ενίσχυση και αναβάθμιση της μεταξύ τους επικοινωνίας.
 
«Επιγραμματικά», σημείωσε η κ. Κασάπη, «οι δύο Αρχές συμφώνησαν, μέσω του Μνημονίου, όπως συνεργάζονται και συντονίζονται για τον καθορισμό κοινής πολιτικής, όπου είναι εφικτό, όσον αφορά παρεμβάσεις, εισηγήσεις και απόψεις που υποβάλλονται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για θέματα οπτικοακουστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για περιπτώσεις που αφορούν διαδικασία τροποποίησης της Κοινοτικής Οδηγίας για υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων».
 
Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δυο πλευρών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του.
 
Ο κ. Κουτρομάνος αναφέρθηκε στις αγωνίες και τους προβληματισμούς που απασχολούν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σημείωσε ότι ούτε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ούτε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου πτοούνται από προβλήματα.
 
Πρόσθεσε ότι με τη νέα εκδοχή του Μνημονίου που υπέγραψαν σήμερα, φιλοδοξούν και να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, δίνοντας της πιο συγκεκριμένο και πιο πρακτικό περιεχόμενο. 
 
Ο κ. Κουτρομάνος βρίσκεται στην Κύπρο με πρόσκληση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για να παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που διοργανώνεται απόψε, στο πλαίσιο σειράς εορταστικών εκδηλώσεων για τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της Αρχής.