ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Νέα σελίδα για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

10:51 - 08.03.2018

Την ένταξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας στον παγκόσμιο οργανισμό επιχειρηματικότητας Envolve Entrepreneuship, που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Libra, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του νέου οργανισμού, Τζίμυ Αθανασόπουλος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι μετά από πέντε χρόνια υποστήριξης των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award - HEA) ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές του, ως ελληνικό παράρτημα του Envolve (www.EnvolveGlobal.org), ενός νέου παγκόσμιου οργανισμού επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Libra.

Όπως ανέλυσε ο κ. Αθανασόπουλος, η υποστήριξη του Envolve προσφέρεται μέσα από τρεις άξονες: Εκπαίδευση, πόροι και βραβεία.

O οργανισμός θα παρέχει εκπαίδευση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ παράλληλα θα αξιοποιεί συνεργασίες που ενισχύουν τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων ώστε να υποβάλλουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές προτάσεις στα βραβεία του.

Έτσι, το πρώην HEA θα μετονομαστεί σε Envolve Award Greece. Αυτό το νέο πρόγραμμα βραβείων στην Ελλάδα θα συνεχίσει, όπως και στο παρελθόν, να διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενώ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των πολυάριθμων οργανισμών που προσφέρθηκαν να στηρίξουν τα HEA και ΑΕΑ.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές στην Ελλάδα είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Microsoft, η SAP Hellas, η IntracomTelecom, η KyvernitisTravel, η V+O Communication και η Antidote Creative Studio.

Το Envolve θα λειτουργήσει ως καταλύτης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διεθνώς, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια, γνώσεις και πόρους, ενώ παράλληλα θα προάγει και θα προωθεί την ένταξη επιπλέον επενδυτών και συνεργατών για να στηρίξουν τον νέο οργανισμό.

Στους νικητές του βραβείου στην Ελλάδα θα δοθεί άτοκη χρηματοδότηση ύψους 1,250 εκατ. ευρώ σε περίπου 15 νικητές που θα αναδειχθούν και σειρά υποστηρικτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων τους.

Εκτός από το HEA, το Envolve ενσωματώνει και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (American Entrepreneurship Award - AEA), παραμένοντας ένα από τα κύρια προγράμματα του Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra.

Τα δύο προγράμματα απονομής βραβείων, που προωθούν την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τη βιωσιμότητα, έχουν βραβεύσει 35 επιχειρήσεις από το 2012, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Οι νικητές τού ελληνικού βραβείου δραστηριοποιούνται σε 14 τομείς της οικονομίας και έχουν επιτύχει σταθερή εμπορική ανάπτυξη, δημιουργώντας εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, η συνολική αποτίμηση των μέχρι τώρα επιχειρήσεων-νικητών του βραβείου ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

Η πύλη για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το Envolve στους επιχειρηματίες είναι η ιστοσελίδα του - www.EnvolveGlobal.org. Το Envolve θα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους που θα βοηθούν νέες επιχειρήσεις να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα. Ο εκπαιδευτικός τομέας του στοχεύει στη συνεργασία με οργανισμούς επιχειρηματικής υποστήριξης.

Για το 2018, το Envolve Award Greece, -οι αιτήσεις για το βραβείο ολοκληρώνονται στις 3 Μαϊου 2018- θα είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε επιχείρηση δραστηριοποιείται ή σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, και το Envolve Award USA θα είναι ανοιχτό σε αιτούντες από το Miami - Dade, το Bronx της Νέας Υόρκης και θα διευρυνθεί και σε άλλες πόλεις-παραρτήματα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Envolve Award Greece ξεκινάει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018. Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα φθάνουν περίπου τις 15 επιχειρήσεις, τριπλάσιες από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Greece, ανέφερε ότι ως μέρος μίας μεγαλύτερης κοινότητας και με συλλογικές προσπάθειες στηρίζεται ακόμη περισσότερο η επιχειρηματικότητα.