ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Youth Makerspace»

09:53 - 07.03.2018

Ακολουθώντας μια φιλοσοφία συνέργειας μεταξύ εκπαίδευσης και τεχνολογίας, o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης Youth Makerspace, στοχεύοντας στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και οργανώνεται με βάση πρότυπα αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν στο εξωτερικό, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν έργο, που έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα του επιχειρείν.

Το πρόγραμμα θα φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπνέει τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων αλλά και νέων με περιορισμένη ή μηδαμινή εμπειρία, που έχουν όμως θέληση για μάθηση και δημιουργία.

Σκοπός είναι να παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοτύπων και επιχειρηματικών ιδεών σε νέους της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια είτε για εκμάθηση της χρήσης του εξοπλισμού είτε για ανάπτυξη ιδεών/projects. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi, κ.α.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσκαλεί όλους τους νέους να παρευρεθούν, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει ο συνδυασμός φαντασίας και τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αριθμούς: 77772757 ή 24017777.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 1, 6030 Λάρνακα
Email: [email protected]