ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Η πρώτη Εθνική… παίζει μπάλα στο Παττίχειο

11:23 - 06.02.2018

Κρυστάλλης, Πάκκος, Ζάγκυλος, Ελευθεριάδης, Χαραλάμπους, Μιχαηλίδης και Κακουλλής αναμένεται να δώσουν το παρών τους σήμερα (06/02) στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην πρώτη Εθνική Κύπρου και στους ήρωες των πέτρινων χρόνων του αθλητισμού μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν όλα τα μέλη της πρώτης Εθνικής Κύπρου και θα παρουσιαστεί το ιστορικό-αθλητικό βιβλίο «Ο Πρώτος  Αγώνας – Η πρώτη Εθνική Κύπρου και οι ξεχασμένοι θρύλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και θα ξεκινήσει στις 19:00. 

Στο βιβλίο καταγράφεται η μεγάλη απήχηση και σημασία του πρώτου επίσημου αγώνα της Εθνικής Κύπρου στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα στις 13 Νοεμβρίου 1960 απέναντι στην Εθνική Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Χιλής. Ήταν ένας αγώνας με πολιτικές, κοινωνικές και αθλητικές προεκτάσεις και συμβολισμούς λίγους μόλις μήνες μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους και προσωπικότητες από την πολιτική, αθλητική και κοινωνική ζωή του τόπου μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής ή εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και άλλοι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.