ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Παρουσίαση βιβλίων: «Περί τρέλας» και «Περί χρήματος» σε Λεμεσό και Λευκωσία

11:31 - 20.10.2017

Οι Εκδόσεις Κοβάλτιο παρουσιάζουν τη σειρά De Natura Hominis στο Καφενέυ (Γενεθλίου Μιτέλλα 34 - Λεμεσός) το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 6.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο της σειράς κυκλοφορούν τα βιβλία «Περί τρέλας» και «Περί χρήματος», για τα οποία θα μιλήσουν οι Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου (ποιήτρια), Γιώργος Μύαρης (φιλόλογος - συγγραφέας) και Μηνάς Πέτρου (εκπαιδευτικός – ερευνητής φιλοσοφίας).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο τόμος «Περί τρέλας» συγκεντρώνει 34 επιστολές των Αντονέν Αρτώ, Βιρτζίνια Γουλφ, Φρήντριχ Νίτσε, Έντγκαρ Άλλαν Πόε και Μάιρη Σέλλεϋ, στις οποίες οι συγγραφείς τους αποκαλύπτουν, αποτυπώνουν, εμβαθύνουν ή βυθίζονται στην ψυχική τους κατάρρευση με εξομολογητικό τόνο, συνθέτοντας την αγωνιώδη κραυγή του απόκληρου πνεύματος προς την κοινωνία.
 
Το «Περί χρήματος» (εισαγωγή: Γιώργος Μπλάνας) περιλαμβάνει κείμενα των Θωμά Ακινάτη, Αριστοτέλη, Σούσουι Κότοκου, Καρλ Μαρξ, Σαρλ Μπωντλαίρ, Άντι Ουόρχολ και Λεβ Τολστόι, οι οποίοι αναλύουν, αφορίζουν ή αποθεώνουν το χρήμα υπό μορφή πίστωσης, διεκδίκησης ή προνομίου. Τα δοκίμια του τόμου καταδεικνύουν, από διαφορετική σκοπιά το καθένα, πώς το χρήμα –εκτός από μέσο συναλλαγής- αποτελεί κυρίως θεσμό, αλλά και συμβολική παγίωση του χρέους.
 
Τα βιβλία της σειράς De Natura Hominis εστιάζουν σε δομικά στοιχεία, εκφάνσεις και πάθη της ανθρώπινης φύσης, σταχυολογώντας επιστολές, δοκίμια ή λογοτεχνικά κείμενα από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας γραμματείας και τέχνης. Κάθε τόμος διεκδικεί τη μοναδικότητά του ως προς την πρωτοτυπία της σύνθεσης των επιμέρους κειμένων, επιδιώκοντας να προκαλέσει μία νέα αναγνωστική εμπειρία.
 
Επίσης, οι Εκδόσεις Κοβάλτιο παρουσιάζουν τον συλλογικό τόμο «Περί χρήματος» την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στις 6.30 μ.μ., στο Καφενείο – Αναγνωστήριο «Πρόζακ» (Λευκωσία - Μέδωντος 3Α). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Μύαρης (φιλόλογος - συγγραφέας) και Μηνάς Πέτρου (εκπαιδευτικός – ερευνητής φιλοσοφίας).
 
Η έκδοση «Περί χρήματος» (εισαγωγή: Γιώργος Μπλάνας, μτφρ.: Ζ.Δ. Αϊναλής - Γιώργος Μπλάνας - Λαμπριάνα Οικονόμου – Μιχάλης Παπαντωνόπουλος) περιλαμβάνει κείμενα των Θωμά Ακινάτη, Αριστοτέλη, Σούσουι Κότοκου, Καρλ Μαρξ, Σαρλ Μπωντλαίρ, Άντι Ουόρχολ και Λεβ Τολστόι, οι οποίοι αναλύουν, αφορίζουν και αποθεώνουν το χρήμα υπό μορφή πίστωσης, διεκδίκησης ή προνομίου.
 
Τα δοκίμια του τόμου καταδεικνύουν, από διαφορετική σκοπιά το καθένα, πώς το χρήμα –εκτός από μέσο συναλλαγής- αποτελεί κυρίως θεσμό, αλλά και συμβολική παγίωση του χρέους.

Από ΚΥΠΕ