ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Euronews: Μεγάλη επένδυση από το NBC News - Συνεργασία των δυο μέσων

14:11 - 09.06.2017

Τα ειδησεογραφικά μέσα NBC News και Euronews ανακοίνωσαν την σύναψη συνεργασίας, βάσει της οποίας το πρώτο θα υλοποιήσει μια πολύ σημαντική επένδυση στο δεύτερο.

Συγκεκριμένα, το NBC αποκτά το 25% του Euronews, ενώ το αντίτιμο για την εξαγορά αυτή θα επενδυθεί στην υποστήριξη της διεύρυνσης κάλυψης των γεγονότων και στον ευρύτερο προγραμματισμό στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. 

Η Media Globe Networks θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό μέτοχο στο Euronews, ενώ οι υπάρχοντες δημόσιοι μέτοχοι θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή του ευαισθησία και προοπτική. Σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες, θα μετονομαστούν σε EuronewsNBC. 

Το Euronews αποτελεί ένα ευρέως διαδεδομένο brand ενημέρωσης στην Ευρώπη, που απασχολεί περί τους 500 δημοσιογράφους και φτάνει σε 434 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 158 χώρες και σε 12 γλώσσες, μέσω της τηλεοπτικής και digital πλατφόρμας του. 

Ο επικεφαλής του NBC News, Andrew Lack ανέφερε χαρακτηριστικά, «θεωρώ πως ακόμα κι αν ξεκινούσαμε από το μηδέν, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερο συνεργάτη, στην προσπάθεια ενίσχυσης του παγκόσμιου αποτυπώματός μας». 

Από την πλευρά του, ο CEO του Euronews, Michael Peters σχολίασε, «η τεχνογνωσία του NBC News σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό DNA του Euronews, θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την All Views φιλοσοφία μας. Επιπλέον, ενδυναμώνει την πρόσβαση των ανθρώπων σε ανεξάρτητη κι έμπιστη ενημέρωση».