ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-MEDIA

Το σημαίνον «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» έλαβε ο Δρ. Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΚΥ

12:05 - 15.11.2016

Υψηλής σημασίας είναι η διάκριση που έλαβε ο Δρ. Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στον οποίο απονεμήθηκε το σημαίνον Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2016 του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Η τελετή απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ 2016 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙΠΕ 2016, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος απένειμε και τα βραβεία. 

Κύριος στόχος των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας είναι η ανάδειξη του έργου, της ερευνητικής δράσης και της προσωπικότητας διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας και με διεθνή αναγνώριση και αντίκτυπο αποτελέσματα. 

Ο Μιχαλίνος Ζεμπύλας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρίας της Παιδείας και Αναλυτικών Προγραμμάτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συγγράψει επτά και έχει επιμεληθεί εννέα βιβλία και συλλογικούς τόμους. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερα από 70 κεφάλαια βιβλίων και 190 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές, και πληθώρα συμμετοχών σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Στην εικοσαετή ακαδημαϊκή και ερευνητική του καριέρα έχει τιμηθεί με αξιόλογα βραβεία, όπως το CIES Jackie Kirk Outstanding Book Award, και συντόνισε ή συμμετείχε σε περισσότερα από 20 ερευνητικά έργα. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη συμβολή των συναισθημάτων σε θέματα θεωρίας και πολιτικής της παιδείας, καθώς και στην ανάπτυξη προγραμμάτων και τη διδασκαλία, ειδικότερα σε συνάρτηση με ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, διαπολιτισμικής αγωγής και εκπαίδευσης για την ειρήνη. 

Η αναγνώριση του σημαντικού ερευνητικού έργου του Δρ. Μ. Ζεμπύλα και η βράβευσή του με το τιμητικό Κυπριακό Βραβείο Έρευνας αναδεικνύει τις υψηλές επιδόσεις του και την αφοσίωση του στον ερευνητικό τομέα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και τιμά ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιό μας. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον συγχαίρει θερμά για την εξαίρετη ακαδημαϊκή και ερευνητική του πορεία, και είναι περήφανο που εντάσσεται στο δυναμικό του, αλλά και για την προσφορά του στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία διεθνώς.